Mnogima “trn u oku”: Hrvati udarili na Breskvicu zbog pjesme “Gnezdo orlova”

21.02.2024. | 17:47

Pjevačica Anđela Ignjatović Breskvica našla se na meti osude nakon objavljivanja pjesama za PZE na kojem se bira predstavnik Srbije za Evroviziju.

Njena pjesma “Gnezdo orlovo” mnogima je “trn u oku”, a nakon što su se komšijski narodi više puta negativno oglašavali ovim povodom, svoj sud dali su i Hrvati.

I nakon napada od strane pojedinaca i osuda da joj je numera kojom će se predstaviti “genocidna”, jedan Hrvatski medij objavio je sraman tekst o mladoj pjevačici.

– Srpska pjevačica Breskvica, pravim imenom Anđela Ignjatović, osuđivana je za nacionalizam i genocid zbog svoje pjesme “Gnezdo orlovo” kojom će nastupiti na ovogodišnjem srpskom izboru za pjesmu Evrovizije – navodi Net.hr.

Kako su dalje naveli, Breskvica se i oglasila zbog optužbi za “genocid”.

Podsjetimo, Anđela Ignjatović Breskvica je nedavno govorila o svojoj novoj pjesmi.

– U posljednje vrijeme uvek čitam komentare, pogotovo na Tviteru. Ne želim da komentarišem stvari koje su pisali o tome da sam izvrijeđala Albaniju. Mislim da sam stvarno inteligentnija od ljudi koji ostavljaju takve komentare. Nikada nisam dijelila ljude po vjeri i nikada neću. Već sam rekla da se u pjesmi govori o borbi između dobra i zla, a na svakome je da shvati to onako kako želi – rekla je pjevačica.

Oznake: Breskvica, Hrvati, Osude