Mask i Zakerberg kao gladijatori: Hoće li se borba dvojice mogula održati u Koloseumu

12.08.2023. | 20:58

Da li će svi putevi još jednom u istoriji voditi u Rim pokazaće finalna odluka dvojice tehnoloških mogula, ali i italijanskog Ministarstva kulture, koje bi trebalo da donese sud o tome da li Koloseum može da posluži kao mjesto za održavanje borbe Maska i Zakerberga. Prema posljednjim informacjama, u pregovore se uključio i Dejna Vajt, predsjednik UFC-a.

Nakon višenedjeljnih spekulacija o tome da li će se borba dvojice tehnoloških magnata održati, posljednje informacije koje su pristigle ukazuju na to da je samo pitanje trenutka kada će se Mask i Zakerberg naći u ulozi gladijatora i svoje snage odmjeriti u rimskom Koleseumu. Naime, tokom jučerašnjeg dana, i Dejna Vajt, predsjednik UFC-a, i Ilon Mask su potvrdili da su stupili u kontakt sa Ministarstvom kulture vezano za održavanje borbe uglavnom gradu Italije.

Maskovi pratioci sa nestrpljenjem iščekuju borbu

Prvi čovjek Tvitera, Ilon Mask, svoje pratioce obaveštava o svakom preduzetom koraku kada je u pitanju legendarna borba, a ako je suditi po broju lajkova, “ritvitova” i komentara – biće to dan za pamćenje. Sa Maskovog Tviter naloga, juče tokom dana stigla je i zvanična potvrda o lokaciji održavanja meča, a kako je navedeno, sve će organizovati njegova i Zakerbergova fondacija, bez učešća UFC-a. U tvitu je navedeno i da je razgovarao sa premijerom Italije i ministrom kulture, koji su pristali da to bude epska lokacija. Ranije tokom dana, Mask je tvitovao i samo jednu jedinu reč, “Gladijator”.

Italijanski ministar naveo da se borba neće odvijati u Rimu

Iako bi na osnovu Maskovog tvita moglo da se zaključi da su se on i italijanski ministar kulture, Đenaro Sanđulijano, dogovorili da se borba odigra u rimskom Koloseumu, tvit koji je objavio Đenaro nedvosmisleno ukazuje na to da će Mask i Zakerberg morati da pronađu drugu lokaciju.

“Dug prijateljski razgovor sa Ilonom Maskom o velikom događaju. Neće se sprovoditi u Rimu. Biće donirana velika novčana sredstva dvema važnim italijanskim bolnicama za modernizaciju prostorija i naučna istraživanja za borbu sa bolestima”, naveo je Sanđulijano.

Borba će se prenositi uživo, a sva sredstva idu u humanitarne svrhe

Iako još uvijek nije potvrđena lokacija, jedno je sigurno – ljuta borba dvojice najvećih rivala prenosiće se uživo na obe platforme, Tviteru i Meti, a sva prikupljena sredstva preusmeriće se u dobrotvorne svrhe – veteranima i pedijatrisjkim klinikama u Italiji, što je i potvrdio italijanski ministar. Takođe, Mask je najavio i da će verifikovani nalozi sa plavom kvačicom, kao i njegovi pratioci, dobiti “bonus” u vidu snimaka iz “bekstejdža”.