Maraš i Baćo opet u akciji: “Južni vetar” se vraća na male ekrane VIDEO

24.02.2023. | 09:40

Najuspješnija srpska filmska i televizijska franšiza posljednjih godina “Južni vetar” sutra naveče se vraća na male ekrane sa drugom sezonom uzbudljive krimi priče.

Publika će nove avanture Maraša, Baće i ostalih antiheroja podzemlja Balkana moći da prati subotom i nedjeljom, od 20 časova na RTS 1.

Kroz novih 12 epizoda biće prikazano zašto je Beograd postao “poprište sukoba” Istoka i Zapada, a zaplet pratimo na čak četiri jezika uz glumačku ekipu koju čine poznate svjetske zvijezde od Holivuda do Moskve.

Glavna linija priče prati Petra Maraša, koji nakon kupovine zemljišta na planiranoj trasi gasovoda “Južni tok” za snabdijevanje Zapadne Evrope ruskim gasom pokuša da spasi sebe i svoju ekipu ucjenjujući državu i svog šefa Crvenog. Ipak, ubrzo postaje jasno da Maraš mora da povuče mnogo rizičnije poteze da bi, zajedno sa svojom porodicom i ekipom, preživio rat koji mu je njegov vođa Crveni nametnuo dok se oko njega prepliću interesi SAD i Rusije.

Kao i u prethodnim nastavcima kroz dva filma i jednu sezonu serije i ovdje glume Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić i Jovana Stojiljković, dok je kao kreator potpisan Miloš Avramović, koji kaže da niko nije očekivao da će od originalnog filma “Južni vetar” iz 2018. godine stići do ovolikog uspjeha.
– U prvi film te 2017. godine uložili smo puno rada, truda, energije i nije nam ni na kraj pameti bilo da ćemo imati, evo dva filma i dvije serije. Nismo ni očekivali da će taj film biti jedan od apsolutno najgledanijih u našoj kinematografiji u posljednjih 30 godina – rekao je Avramović.Poznati režiser i scenarista kaže da projekat iz sezone u sezonu napreduje i razvija priču, kako bi održali kvalitet, izbjegli ponavljanje, ali i sačuvali naklonost publike.

– Publika može da očekuje novih 12 epizoda lude vožnje, gde je svaka epizoda bolja od prethodne. Ima stalno uzbudljivih momenata, obrta, iznenađenja. Glavni likovi Maraš i Baća su sada dosta porasli, razvijali su se, a njihovi protivnici su veći i ozbiljniji. Kao kada igrate video-igricu i prelazite nivoe, tako je i u našoj seriji – rekao je Avramović.

Glavna zvijezda serije ujedno i jedan od producenata Miloš Biković rekao je kako je uzbuđen što dijeli kadar i scenu sa takvim veličinama kako domaćim tako i stranim.

– Velika je čast što dijelim kadar sa veličinama kakve su Bogdan Diklić, Miki Manojlović i Aleksandar Berček. Privilegija je igrati sa njima, kao i glumiti po ovakvom scenariju koji je stvarno veoma uzbudljiv, vuče vas da čitate dalje i dalje svaku novu stranicu. Tako svog junaka otkrivam postepeno sve više sa neke druge strane. Scenario se čita kao roman ili drama – objasnio je Biković.

Predraga Mikija Manojlovića gledaćemo u ulozi Cara, a glumac JE pohvalio celokupnu ekipu koja je radila na ovom projektu.

“Sve je za mane bilo novo. Kada je kod mene nešto novo, kod mene je zaista posebno, jer nekako putovi kroz koje sam ja prolazio su mi postali poznati. Veoma sam srećan i zadovoljan što sam upoznao takvu generaciju pisaca, reditelja koji su tu sa nama”, rekao je Miki Manojlović i naveo da možemo da se nosimo sa najvećih svJetskim produkcijama, bar kada je u pitanju “Južni vetar”.

Standardnoj glumačkoj postavi, pridružila se i inostrana ekipa i to Oksana Akinšina i Aleksej Guskov, ali i imena iz Holivuda – Vilijam Boldvin, Erik Roberts i drugi. Nove likova će tumačiti i Aleksandar Gligorić, Radovan Vujović, Milica Gojković, Stefan Kapičić, Miloš Samolov, Marko Janketić, Leon Lučev, Gordan Kičić, Paskal Esposito, Astrit Kabaši, Izudin Bajrović, Ivan Đorđević Džudi.

Miloš Avramović je kreator serije, ali režiju epizoda potpisuju i mlade snage srpske kinematografije Ljubomir Božović, Nemanja Ćeranić, Miroslav Stamatov i Danilo Bećković.