Likovni konkurs u Doboju: Najbolji rad biće izložen u Italiji

17.07.2022. | 15:11

Narodna biblioteka u Doboju otvorila je likovni konkurs o temi “Drugi front, žene u ratu” u okviri zajedničkog projekta sa bibliotekom iz Milana, a najbolji rad biće izložen na izložbi u italijanskom gradu Korziko. Likovni konkurs je u Doboju: Najbolji rad biće izložen u Italiji.

Direktor dobojske Narodne biblioteke Vukosava Sofrenić rekla je da je riječ o konkursu u okviru kulturnog projekta “Jedan korak prijeko” /Un balzo oltre/ koji je nastao u saradnji sa bibliotekom iz Milana s ciljem kulturnog povezivanja sa Dobojem.

Sofrenićeva je navela da je konkurs otvoren za sve zaintersovane građane koji likovne radove mogu da predaju do 12. septembra.

– Prema dostavljenim propozicijama tehnika je slobodna, podloga je papir ili platno, a rad mora biti formata dimenzija 40 puta 30 centimetara – rekla je Sofrenićeva i poručila da zainteresovani više informacija o propozicijama mogu pronaći na internet i “Fejsbuk” stranici dobojske biblioteke.

Prema njenim riječima, pristigli radovi će se slati u biblioteke u Milano.

– Autor najboljeg rada na prošloj izložbi je gostovao u Milanu na likovnim kolonijama u trajanju od nedjelju dana – rekala je Sofrenićeva.

Oznake: Doboj, Slikanje