“Licidersko srce”: Filigranska plaketa festivala dodijeljena Predstavništvu Srpske u Srbiji

26.11.2021. | 17:34

Organizacioni odbor Međunarodnog dečijeg festivala folklora “Licidersko srce”, koji je sredinom avgusta okupio 800 mališana i 23 folklorna ansambla iz devet zemalja, uručio je danas plakete, priznanja i zahvalnice svima koji su podržali i pomogli njegovu realizaciju, a među dobitnicima je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Šef Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović, kojem je uručena Filigranska plaketa Festivala, ukazao je da je Predstavništvo, kao suorganizator, uz manifestaciju od samih početaka, te da “Licidersko srce”, koje se jednim dijelom odvija u Višegradu, na najbolji način pokazuje kakvi odnosi Srpske i Srbije trebaju da budu.

“Ovo je manifestacija koja zauzima posebno mjesto u programu i radu Predstavništva koje je usmjereno na podsticanje i jačanje saradnje i na postavljanje i promovisanje Srbije i Srpske u svijetu. Promovišemo našu umjetnost, kulturu, djecu, koja su garancija da ćemo sačuvati svoj narod na ovom prostoru”, rekao je Cicović.

Ivana Cvetković iz Udruženja građana “Era”, koje je organizator Festivala, rekla je da je ovogodišnja manifestacija uspješno održana u specifičnim uslovima pandemije, te da to daje vjetar u leđa organizatorima da nastave dalje, povećaju broj učesnika i šire sadržaj “Liciderskog srca”.

Direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović ocijenio je da je Festival, koji tradicionalno počinje svečanim defileom učesnika kroz Knez Mihailovu ulicu svake godine bolji i da je postao značajan dio turističke ponude glavnog grada Srbije.

Dobitnik Specijalne Filigranske plakete Festivala je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Priznanje Festivala pripalo je i direktoru “Hidroelektrane Višegrad” Nedeljku Perišiću i Dopisništvu RTRS-a u Beogradu.

“Licidersko srce” je održano od 15. do 19. avgusta u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu, uz učešće oko 800 djece iz 23 ansambla iz devet zemalja.

Festival organizuje Udruženje građana “Era” iz Užica, a suorganizatori su grad Užice, Turistička organizacija Zlatibor i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.