Lepa Lukić: Nikada nisam izustila da sam najjača i najbolja, pjevač ne treba da se pravi važan

11.02.2021. | 22:46

Zbog velikog interesovanja, i na zahtjev publike, PGP-RTS je ponovio izdanje „Zapisano u vremenu“, što je detaljna rekapitulacija višedecenijske karijere Lepe Lukić.

Na tri diska, našla su se 64 neprolazna hita, a sve je počelo 1967. godine pjesmom Od izvora dva putića.

Pjevačica kaže da nije slutila da će ostvariti dugu, lijepu i uspješnu karijeru.

„Od 67. godine, pa do dan danas, pjesma Od izvora dva putića, prati moju karijeru i nije prestala da se traži. nema veselja gdje preskočim da otpjevam Od izvora dva putića”, rekla je Lepa Lukić, gostujući na RTS, i dodala da je počela da otvara programe upravo tom pjesmom, pošto je uvijek bila tražena.

Svojih početaka se sjeća, kako kaže, „kao da je juče bilo”.

„Najvažnije je trajati. Ja mislim da ima tu još nešto i da nije samo glas u pitanju. Ja znam da imam glas da trajem, ali moraš da budeš prizemniji i da ne dižeš nos, da preskačeš preko pjevača, da misliš da si ti najbolji… Ja znam da sam dobra i da me hvale svi, svjesna sam ko sam, šta sam i kako pjevam, ali ja to ne koristim da govorim da mi ne može niko ništa. ‘Ja sam najjača, ja sam najbolja’ – to nikad nisam izustila”, ispričala je Lepa i dodala do joj je još majka govorila da je mnogo skromna, ali da je ona mislila da pjevač „ne treba da se pravi važan”, navodi RTS.

Kaže da nikada ne izbjegava obožavaoce i ljude koji žele da se slikaju ili popričaju s njom.

Povodom trilogije sa 64 pjesme koje izvodi, kaže da joj je drago što je „ponovljena”.

Lepa Lukić je izdala 32 ploče i ima veliki broj trajnih snimaka za Arhiv Radio Beograda, imala je veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu, učestvovala je u dva filma zajedno sa Verom Čukić i Batom Živojinovićem. Napominje da je glumila i u Kamiondžijama sa Čkaljom koji je po njenom mišljenju – neponovljiv!

„Uzeli su me zato što sam bila jako popularna, ali to sam dobro odradila, i taj film I Bog stvori kafansku pjevačicu se pušta non-stop. Sakupljači perja i I Bog stvori kafansku pjevačicu su komercijalni filmovi, i oni su se najviše prodali i tražili”, ispričala je pjevačica.

Lepa Lukić je učestvovala i u RTS-ovom muzičkom programu 60 najljepših narodnih pjesama. U najljepše pjesme su uvrštene Od izvora dva putića i Oj Mjeseče, zvijezdo sjajna.

O svojim pjesmama kaže da ih je sve sama birala, i da su joj sve drage. Ipak izdvaja Od izvora dva putića, jer, kako podsjeća, ta pjesma traje 50 godina.

 

 

Oznake: Lepa Lukić