Koncertom Vito Đordano kvarteta u Banjaluci zatvoren “Intajm džez fest”

30.11.2023. | 22:50

Koncertom Vito Đordano kvarteta večeras je zatvoren 6. Festival džez muzike “Intajm džez fest” u Banjaluci, koji je tajao četiri dana.

Đordana su pratili iskusni džez muzičari Veljko Vujić /klavir/, Branko Marković /kontrabas/ i Miloš Grbatinić /bubnjevi/, a sa njima je nastupila jedna od najpoznatijih pjevačica džez i savremene muzike u Italiji Karmen Avelone.

Đordano je izrazio zadovoljstvo pozivom da učestvuju na ovom festivalu, te je istakao da prvi put nastupaju u Banjaluci.

“Svirali smo naše autorske kompozicije, ali i džez standarde”, rekao je Đordano.

Kroz svoju bogatu karijeru ostvario je saradnju sa velikim imenima svjetske džez scene, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

Direktor Banskog dvora Mladen Matović rekao je da je, nakon uspješno realizovanog 6. Internacionalnog festivala umjetničke muzike “Jesenja sonata”, džez festival druga manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini, nastavljajući praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji.

Matović je istakao da je džez festival dokaz da je organizatori opravdali standarde koje su sami sebi postavili.

“Ovogodišnji festivalski program obuhvatio je koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika današnjice, a posebno smo ponosni što je interesovanje publike za sve koncerte bilo ogromno. Nastavljamo sa dosadašnjom praksom i organizovanjem raznovrsnih i kvalitetnih programskih sadržaja”, rekao je Matović.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su bili Kabinet predsjednika Republike Srpske i grad Banjaluka.