Jennifer Lopez proglašena modnom ikonom 2019. godine

22.04.2019. | 00:15

Jennifer Lopez oduvijek je znala kako oduzeti dah na crvenom tepihu, a zahvaljujući njenim neprikosnovenim odjevnim kombinacijama bit će počastvovana CFDA nagradom modna ikona 2019. godine.

Vijeće američkih modnih dizajnera (CFDA) podijelilo je ovu informaciju na Instagramu, otkrivajući kako će JLo ova veoma poželjna nagrada biti uručena u junu ove godine.

Time će pjevačica i glumica stati rame uz rame sa Naomi Campbell, Rihannom i Beyonce koje su ranije dobitnice CFDA nagrade.

“Jennifer Lopez koristi odjeću kao način izražaja samopouzdanja i snage. I dizajneri i fanovi se raduju njenim modnim izborima”, kazala je direktorica CFDA vijeća Diane von Furstenberg.

Od nezaboravnog pojavljivanja u zelenoj Versace haljini 2001. godine na Grammy dodjelama, JLo nije prestala oduševljavati svojim kombinacijama. Ona je sarađivala sa raznim dizajnerima, od Toma Forda, Zuhaira Murada i Balmaina koji potpisuju njena brojna pojavljivanja na crvenim tepisima proteklih godina.

Dodjela ovogodišnjih CFDA nagrada bit će održana u Brooklyn muzeju 3. juna. Dizajneri koji su nominirani za prestižnu nagradu su Brandon Maxwell, Marc Jacobs, Rosie Assoulin, Kate i Laura Mulleavy, Virgil Abloh i Kerby Jean-Raymond.

 

Izvor:(Klix.ba)

 

Oznake: Jennifer Lopez