Isplivali detalji saobraćajne nesreće: Pjevačica prošla na crveno i zakucala se u autobus

03.05.2024. | 17:10

Pjevačica Aleksandra Mladenović doživjela je saobraćajnu nesreću, a kako se sada navodi, ona je prošla na crveno i izazvala udes sa autobusom u Beogradu na vodi.

Njen automobil je tom prilikom potpuno uništen, a Aleksandra Mladenović je povrijedila nogu nakon čega je otišla na preglede, a potom puštena na kućno liječenje i prepisano joj je mirovanje, ali se i dalje nalazi u stanju šoka.

Inače, Zakon o bezbjednosti saobraćaja je u ovom segmentu pooštren od februara prošle godine.

Samim tim prolazak na crveno smatra se jednim od najtežih prekršaja u saobraćaju, s obzirom na to da je uzrok brojnih saobraćajnih nesreća i spada, kako je definisano ZBS, “u grubu nepažnju u vožnji”.

Crveno svjetlo na semaforu znači strogu zabranu prolaza, a nepoštovanjem ove zabrane vozač može ugroziti i sebe i sve ostale učesnike u saobraćaju, prenosi Kurir.

Za prolazak kroz crveno koji reguliše član 142 Zakona o bezbjednosti saobraćaja predviđena je novčana kazna od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana. Takođe 6 kaznenih poena i mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca.

Međutim, ako je vozač prolaskom kroz crveno ugrozio ostale učesnike u saobraćaju kazna će biti veća od 40.000 do 60.000 dinara ili kazna zatvora do 60 dana, 6 kaznenih poena kao i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od najmanje pet mjeseci.