Glumica Eva Ras brani Lečića: Vjerujem da su ovo izmišljene priče, nije Danijela Meril Strip

27.03.2021. | 14:42

Ovog jutra, u ”Novom Jutru” na televiziji ”Pink”, voditelji Svetlana Grubor i Predrag Sarapa ugostili su glumicu Evu Ras, psihijatra Sinišu Pavuna i advokata Aleksandra Radivojevića.

Govorili su na trenutno goruću temu o slučaju glumice Danijele Štajnfeld, koja je iznijela tvrdnje da ju je silovao kolega, glumac Branislav Lečić.

Saslušanje glumca Branislava Lečića u policiji, juče je završeno nešto poslije 21 čas nakon što je više od sedam sati odgovorao na pitanja policije u Policijskog stanici 29. novembar u vezi sa tvrdnjama koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine. On je navodno prošao poligraf.

Eva je ogorčena činjenicom da je Branislavu Lečiću onemogućeno da se bavi svojim poslom nakon optužbi, budući da je izuzet iz predstave u kojoj je do sada igrao.

“Ja sam bila na poligrafu u jednoj emisiji, od 250 nas samo smo troje prošli, tako da taj poligraf ipak nešto pokazuje. To je atak na Srbiju, atak na naše zakone, vi ne možete otpustiti čovjeka koji nije ni okrivljen, ni optužen, a vi ga izbacujete sa posla. Koliko znam to nije u saradnji sa zakonom. Ne može neko da kaže ona se nije umila i mi ćemo joj dati otkaz.

Mogu vam reći iz iskustva da mnogi ljudi neće da idu na poligraf, jer unaprijed im je neprijatno. Ja sam išla za zabavnu emisiju, pa mi je bilo neprijatno. Kad vam uloga ne ide, mi ne da vodimo razgovore od 77 minuta, nego čitav život kad igrate u pozorištu je podređen pozorištu. Mi to ne snimamo, mi to radimo, i noću. Ras mi je govorio ne unosi otrove u našu ljubav. Sumnjam u iskaz moje koleginice da je silovana, ja sam 62 godine glumica i nikad mi nije palo na pamet da snimam šta mi reditelj kaže da radim”, dodala je Eva Ras.

Ovom prilikom Eva otkriva i da li se nekad našla u sličnoj situaciji kao Danijela, tokom duge glumačke karijere.

“Sramota me je bilo što nisam bila, jer su me zvali divljakuša. Udarala sam šamare i kad mi neko pruži ruku, a ne da me dodirne. Ja vjerujem da su ovo izmišljene priče. Šta znači u ponedeljak smo saznali za slučaj, a u srijedu je izašao ogroman članak sa ekspertizama u ”New York Times-u”. Ne može ”New York Times” da određuje kakve ću gaće da nosim, to je tako zlonamjerno, pritom nam sugerišu kao da je ta Danijela Meril Strip u Americi, pa je Amerika skočila da je Srbin silovao njihovu veličinu. Moramo da branimo Srbiju, ne može rulja da vlada Srbijom”, priča glumica.

Određeno krivično djelo mora da se precizira. Vrlo je ozbiljno djelo koje se stavlja na teret, predviđena je kazna od 3 -12 godina zatvora, to prelomi čovjeku život ako se završi sa epilogom i presudom.

“Sudija na osnovu izvedenih dokaza donosi svoje mišljenje koje mora da obrazloži, suočavanje, saslušavanje svjedoka… Da li je taj telefonski razgovor snimljen uz saglasnost obe strane, sve će se to riješiti. Postoje rješenja kojim se takvi dokazi koji se ne mogu koristiti izdvajaju iz spisa dokaza, ne mogu se koristiti. Jedan od takvih dokaza je poligraf, poligraf samo mjeri fiziološku reakciju na naše pritiske. Naš organizam drugačije reaguje kada govorimo laž, ali to nije dokaz na sudu.

Pitanje je šta će se tu sve desiti, ali mora se poštovati postupak koji je decidirano određen u zakoniku da bi se došlo do istine. Duboko sam razočaran u kolege koje su oduzele pravo nekom da radi, samo zato što je to njihovo mišljenje”, zaključio je advokat Aleksandar Radivojević, piše Alo.