Festival folklora u Andrićgradu: “Licidersko srce” okupilo oko 700 djece

18.08.2021. | 18:04

Festival folklora “Licidersko srce” u utorak uveče je u Andrićgradu okupio učesnike iz Moldavije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Gruzije, Srbije i Republike Srpske.

Goran Paunović, predsjednik Organizacionog odbora festivala “Licidersko srce”, rekao je da je Višegrad već deseti put jedan od domaćina festivala i istakao da su učesnici zadovoljni jer nose lijepe utiske.

“Festival okuplja veliki broj učesnika, a različitost kulture i tradicije na jednom mjestu je pravo bogatstvo”, dodao je Paunović.

Festivalu je prethodila folklorna igraonica, nakon čega je za učesnike održan prijem u opštini Višegrad.

Mladen Đurević, načelnik opštine, rekao je  da ova manifestacija povezuje Srbiju i Republiku Srpsku na vrlo specifičan način.

“Veliki broj učesnika iz različitih zemalja govori da je organizacija dobra, a to je najbitnije”, istakao je Đurević, te izrazio nadu da će godine koje dolaze učiniti festival još masovnijim.

Festival se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a trajaće do danas u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu. Učestvuje oko 700 učesnika uzrasta od 10 do 16 godina iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Egipta, Moldavije, Gruzije.