Dino Merlin ili Aleksandra Prijović: Evo ko je zaradio više od koncerata u Zagrebu

18.12.2023. | 11:39

Dino Merlin u sklopu turneje održao je koncerte u najvećim dvoranama u regionu.

Popularni pjevač nastupao je dva vikenda zaredom u zagrebačkoj Areni, a za sva četiri koncerta u hrvatskoj prestonici najveća dvorana bila je prepuna.

Ulaznice za koncerte bile su rasprodate mjesecima unaprijed, a cijene karata koje su se našle u pretprodaji nisu bile nimalo niske.

Najjeftinija ulaznica bila je za parter, po cijeni od 35 evra, a mjesta na tribinama prodavali su u nekoliko kategorija, od 30 do 45 evra, s tim da su najjeftinije imale ograničen pogled. Najvatrenija publika kupovala je mjesta u “fan pitu”, za koji je karta koštala 70 evra. Za one koji uz muziku vole i da popiju, u prodaji su bila mjesta za VIP barskim stolovima, koja su iznosila po 120 evra. Za one koji sa druge strane vole malo intimniji prostor, moglo je da se kupi mjesto u VIP loži po cijeni od 130 evra ili u salonu po cijeni od 80 evra, piše “24sata.hr”.

Ulaznice za parter bile su najpovoljnije, poslije onih za tribine koje su imale smanjen pogled na pozornicu. Merlin je sa 22.000 prodatih ulaznica po jednom koncertu oborio rekord posjećenosti. Prema ovim cijenama, uzevši u obzir koliko košta ulaznica za parter, koji je bio najpovoljnija kategorija s pogledom usmerenim prema bini, i podatak da je na jednom koncertu bilo 22.000 ljudi, Dino je za koncert uzeo 770.000 evra, a za četiri nešto više od 3.000.000 evra, prenosi Telegraf.

Dino Merlin je i u Beogradu nastupao četiri večeri u prepunoj Štark areni, ali prema računici koja se pojavila u medijima, zaradio je milion evra manje nego u Zagrebu.

U isto vrijeme Aleksandra Prijović nastupala je u okviru svoje turneje “Od istoka do zapada” čak pet puta u zagrebačkoj Areni, a prije toga pjevala je tri noći zaredom u beogradskoj Areni. Međutim i pored toga što je u Hrvatskoj održala veći broj koncerta, zaradila je manje od Dina Merlina.

Naime, kada se uzmu u obzir broj posjetilaca i cijene karata, računica pokazuje da je u Zagrebu zaradila oko 2.780.000 evra.