Dejan Milićević opljačkan u Makedoniji: “Za 40 minuta su mi ispraznili stan, nisu mi ni gaće ostavili”

02.12.2023. | 11:42

Dejan Milićević, fotograf i vizuelni umjetnik prisjetio se života u Makedoniji i nemilog događaja koji mu se dogodio na vrhuncu karijere.

Za manje od sat vremena nestalo je sve što sam godinama gradio.

– Ljudi su me više privatno povrijeđivali nego poslovno. Poslije 10 godina u Makedoniji, u roku od 40 minuta mi je ispražnjen cijeli stan. Imao sam kamere, montaže, lijepo sam radio i zaradio fin kapital, uložio sam sve. Za pola sata sve iz stana se našlo na Kosovu i rasprodalo se, a ja sam to naravno saznao mnogo kasnije – rekao je Milićević i dodao:

– To je bio veliki stan u Skoplju, a blind vrata nisu bila obijena, što je jako interesantno, već otključana. Ispada da je neko nekada uzeo moj ključ i napravio novi… Ne želim više ni da mislim na to. Očigledno je sve moralo tako da se desi. Sve što sam zaradio nestalo je za 40 minuta, ni gaće mi nisu ostavili. Čak su i ruter ponijeli, vjerovatno da mi poruče da nisam dobrodošao – govorio je Dejan.

– Kada vidim na Vikipediji da piše da sam makedonskog porijekla, poludim, jer ja nikakve veze sa Makedonijom nemam osim što sam živio 10 godina. Divan čovjek, Branislav Jovanović ponudio mi je da živim kod njega i radim sa njim dok ne stanem na noge. Svaku noć sam slao mojim dragim ljudima cigarete, lijekove, garderobu, sve što je trebalo dok je trajalo bombardovanje. Nakon svega ostalo mi je dva prijatelja u životu i zahvalan sam Bogu na tome  – izjavio je Dejan Milićević za Kurir.