Članice banjalučkog Plesnog kluba “Blok” ponovo briljirale

13.05.2019. | 18:37

Na međunarodnom plesnom takmičenju “International Dance Open”, koje je od 9. do 12. maja održano u Domu sportova u Zagrebu, predstavili su se i plesači banjalučkog “Bloka”.

Više od 60 takmičara ovog kluba pokazalo je svoj talenat pred međunarodnim sudijama i plesačima iz 25 zemalja u disciplinama hip-hop i moderni balet. Baletska formacija, čiju koreografiju potpisuje Natalija Ninić, osvojila je zlato, dok je za solo izvedbu, u istoj disciplini, balerina Teodora Buzaković osvojila treće mjesto. Teodori je ovo bilo prvo takmičenje na kojem se predstavila kao solista, čime je rezultat još značajniji. Trećeg i četvrtog dana takmičenja na plesnom podijumu je energija bila u znaku hip-hopa, a takmičari “Bloka” još jednom su pokazali da su najbolji.

Takmičari su osvojili osam prvih mjesta, šest drugih i četiri treća plešući u kategorijama solo, duo, trio i grupa. Neki od njih predstavili su se u više kategorija, dok je mnogima ovo bilo prvo veliko takmičenje. Posebno su se izdvojile Nora Pastir, plešući solo, duo, trio i grupu, Tea Kovačević i Barbara Đekić, koje su briljirale u svim kategorijama u kojima su plesale.

Sve koreografije hip-hopa (ukupno 39 na ovom takmičenju) potpisuju Svetlana Vidić i Aleksandra Babić, koje su ujedno i trenerice u Plesnom klubu “Blok”.

“Posebno sam ponosna na sve naše takmičare i trenere i mislim da ćemo na ovaj način nastaviti da širimo ljubav kroz ples kao sport, ali i umjetnost”, izjavila je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba “Blok”, i dodala da ih do kraja sezone očekuje takmičenje u Budvi, kao i manifestacija u njihovoj produkciji – “Avartura”.

Na međunarodnom plesnom takmičenju “International Dance Open” u Zagrebu plesalo je više od 12.000 plesača iz 25 zemalja.

 

Izvor:(Nezavisne novine)