Čekaju vas još tri predstave: Komad “Ostajte ovdje” otvorio 12. “Dane pozorišta”

15.10.2020. | 17:38

Premijerom predstave “Ostajte ovdje” Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad počeli su 12. “Dani pozorišta” koji se održavaju u ovoj opštini.

Umjetnički rukovodilac Gradskog pozorišta Dubravka Nikolić rekla je da je riječ o dokumentarnoj drami koja je nastala po tekstu profesorice, dramaturga i glumice Ljiljane Čekić.

“Predstava je rađena na osnovu istraživanja i  to su stvarne autentične i lične priče i poruka – ostajte ovdje”, istakla je Nikolićeva.

Nikolićeva, koja je i direktorica festivala, naglašava da je velika zainteresovanost za predstave i da je publika željna pozorišta jer ga dugo nije bilo. Prema njenim riječima, manifestacija ove godine ima revijalni karakter i neće biti nagrade publike.

Glumac Živodrag Pejić istakao je da je tema predstave “Ostajte ovdje” aktuelna, posebno mladim ljudima.

“Žao nam je što je broj gledalaca ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije, a siguran sam da bi sala bila prepuna jer bi došli mladi kojih se ova tema najviše tiče i koji možda sad razmišljaju i dvoume se da li da odu ili ostanu”, rekao je Pejić.

Osim ove, publika će narednih dana gledati predstave “Na pučini” Dis pozorišta iz Banjaluke, “Čekaonica za bolje sutra” Dramskog studija “Daske” iz Laktaša i “TV žur/t/nal i pile i kokoš” Nezavisne scene NUBL. “Dani pozorišta” trajaće do 17. oktobra.