Bez sumnje: Da li je ova pjevačica ličnost godine?

31.12.2023. | 10:59

“Fenomen Aleksandre Prijović”, tema koja je ove godine bila nezaobilazna jer je popularna pjevačica uspjela ono što mnogim njenim kolegama nije pošlo za rukom – punila je Arene širom regiona, a gotovo neprestano se tražila karta više za njene koncerte.

Prijovićka je u oktobru održala tri koncerta zaredom u beogradskoj Štark Areni, a nakon toga nije stala već je zakazala i dvije Arene u Zagrebu. Nakon toga je, na iznenađenje mnogih, otvorila ulaznice za još dvije Arene, pa još jednu, te je u Zagrebu održala ukupno pet koncerta, dan za danom.

Takođe, je rasprodala dva koncerta u Nišu u hali Čair, a uz to i dva koncerta u Sarajevu.

Ovog ljeta, Aleksandra je izbacila album na kom se nalazi osam pjesama i jedan duet sa Dejanom Kostićem, a sudeći po reakciji publike sve pjesme su hitovi. Ipak, numera „Dam dam dam“ se najviše izdvojila, a na njenom zvaničnom Jutjub kanalu broji preko 36 miliona pregleda.

Uspjeh Aleksandre Prijović, koja je sa samo 28 godina postigla ono što nekome ne pođe za rukom ni nakon decenija rada, tema je koja je mjesecima okupirala i hrvatsku javnost.

– Više od 50.000 ljudi želi u Zagrebu da ide na koncert srpske pjevačice Aleksandre Prijović. Zagrebačku Arenu pjevačica je rasprodala i treću noć zaredom, pa je otvorila i četvrtu. Kako je mladoj Srpkinji to uspjelo, a mnogim hrvatskim muzičarima nije – pitali su se voditelji na početku hrvatskog Dnevnika.

Osim pjevanja hitova koji su poznati širom regiona, Aleksandra se na svojim koncertima trudi da napravi pravi šou, te osim svojih numera pjeva i neke od najpoznatijih pjesama drugih izvođača, piše Nova.

„Fenomen“ Prijovićkinog uspjeha može se shvatiti i kroz njenu prisutnost na javnoj sceni. Nije bila akter nijednog skandala, ne daje bombastične izjave, nije sklona kritikovanju kolega, te je publika i to prepoznala.