“Banjalučka ljetna scena” od 28. jula do 04. avgusta

25.07.2019. | 15:27

U periodu od 28. jula do 04. avgusta 2019. godine održaće se ,,Banjalučka ljetna scena“, u prostorijama Banjalučkog Socijalnog Centra – BASOC u ulici Mirka Kovačevića 2.

Organiztori su mladi umjetnici koji su studenti, kao i diplomci Akademije umjetnosti u Banjaluci, dramskog, muzičkog i likovnog usmjerenja.

Ljetna scena je festival koji uključuje pozorišne predstave, projekcije filmova i postavke likovnih izložbi. Ideja festivala je da se u ljetnom periodu, kada nema puno kulturnih dešavanja, nastavi umjetnički život našeg grada, koji svakako zaslužuje da ima scenu na otvorenom prostoru.

Osnovni koncept Banjalučke Ljetne scene je neprestana umjetnička izložba domaćih autora, u trajanju od 7 dana. U toku festivala održaće se 4 pozorišne predstave, kao i premijera predstave koja će se spremati u toku festivala i biće izvedena završne večeri, prikazaće se 5 filmova, i postaviti likovna izložba više autora.

Jedan od glavnih ciljeva festivala je promocija lokalnih umjetnika, te približavanje umjetnosti našim sugradjanima. BASOC može da primi 150 gledalaca i ulaz na sva dešavanja je besplatan.

Važno je napomenuti da je prvi festival, održan 2017. godine odlično prošao i svake večeri bio ispunjen do posljednjeg mesta, što je još jedan pokazatelj koliko su Banjalučani željni kulturnih dešavanja i novih mladih autora.

 

(BL PORTAL)