Alka Vuica se vraća u politiku: “Narod kopa po kontejnerima”

26.03.2024. | 11:21

Nakon što se 2022. godine Alka Vuica učlanila u SDP, hrvatska pjevačica našla se na listi kandidata pomenute stranke za parlamentarne izbore koji će se održati 17. aprila ove godine.

Vuica se nalazi na 14. mjestu izborne liste u šestoj izbornoj jedinici. Zanimljivo je da ovo pjevačici nije prvi put da se okuša u politici.

Naime, Vuica je 2009. godine odlučila da pokrene svoju političku karijeru te je planirala da izađe na predsjedničke izbore kao kandidatkinja Zelenih. Tom prilikom govorila je kako joj popularnost daje “poziciju s koje želi i mora progovoriti”.

– Nedopustivo je da ovaj narod živi u siromaštvu, kopa po kontejnerima. Devedesetih smo se borili za hiljadugodišnji san. Ostvarili smo samostalnost, dobili državu, zastavu, grb, ali izgubili smo zemlju. Naš san se izgubio onog trenutka kad je počela rasprodaja zemlje – rekla je tada pjevačica.

Međutim, njeni snovi o političkoj karijeri nisu dugo trajali jer je već nakon dva mjeseca objavila kako je povukla kandidaturu zbog nedovoljnog broja prikupljenih potpisa.

Ipak, čini se da nije odustala te je svoju političku karijeru ponovo aktivirala učlanjenjem u SDP 2022. godine.