Alen Islamović o uspjehu Aleksandre Prijović: “Bezveze se patila s pet arena”

20.12.2023. | 16:16

„Bijelo Dugme” bi 2024. godine trebalo da proslavi 50 godina postojanja. Iako mnogi vjeruju da će tim povodom organizovati jubilarni koncert, sada se o svemu oglasio Alen Islamović, no, bez pozitivnih vijesti.

– Pa ne znam, ne znam, sve je do odluke Gorana. Ja stojim tu na usluzi, a da znam, da imam neke informacije da će to biti, rekao bih vam. Ne mogu vas slagati, ne znam i ne mogu ni potvrditi hoće li to biti. Ali ako organizatori žele da se to dogodi, ja stojim na raspolaganju. Ja sam rekao Goranu, gdje god ti, ja ću s tobom i u mišiju rupu, ali da to bude dobro – rekao je za “Kurir”.

Kako je dalje ispričao, njegov san uopšte nije bio da se bavi pjevanjem.

– Dječije mašte su sasvim drugačije, odnosno ja sam sebe vidio kao fudbalera. Igrao sam ja fudbal, igrao sam u drugoligašu u Bihaću, fudbalski klub Jedinstvo. Trenirao sam godinu, imao 19 godina, ali onda je došao gramofon u kuću, došla gitara, došle ploče, “Bitlsi”, nema šta nije došlo. Kad sam vidio neke dječake u parku da sviraju na gitari i još desetak curica oko njih, onda sam rekao: pa ovim se treba baviti, kakav fudbal, taj moj fudbal je bezveze – dodao je.

Pjevač je prokomentarisao i uspjeh Aleksandre Prijović koja je rasprodala tri beogradske i pet zagrebačkih Arena.

– Prijovićka je trebala raditi Hipodrom u Zagrebu, bezveze se patila s pet arena. Bolje bi joj bilo da je dovela 50 hiljada ljudi ili možda 100 hiljada na Hipodrom u Zagrebu i riješila problem jednim udarcem. Onako se patila. Po meni je to patnja. Ja bih prije otišao na Hipodrom i radio jedan pošten koncert za 200-300 hiljada ljudi, kao što smo ga napravili, nego tu se cijediš u areni da naguraš 200 hiljada, treba ti deset arena – rekao je.