“Zvono” u Zvorniku: Počeo Osmi Međunarodni festival dječijeg pozorišta

10.06.2021. | 18:52

U Zvorniku je danas počeo Osmi Međunarodni festival dječijeg pozorišta “Zvono”, koji će trajati do 14. juna.

Festival je počeo predstavom “Kako je pobijeđen strašni razbojnik Balačko” u izvođenju Dječije scene tresteničkog pozorišta, u koprodukciji sa Dramskim ateljeom KUD-a “Vuk Karadžić”.

Otvaranju ovog festivala prethodio je nastup učenika zvorničke Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina”.

Tokom festivala, zvorničkoj publici predstaviće se Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” iz Prnjavora predstavom “Tinejdžitis”, Studio “BIS” iz Beograda predstavom “Uspavana ljepotica”, Amatersko pozorište “Branislav Nušić” iz Šida, koje će izvesti predstavu “Vještica Dobrila, dobra, slatka, mila”, te Zvorničko dramsko pozorište predstavom “Ko je ukrao sunce”.

Predstavnik trsteničkog pozorišta Miloš Milošević rekao je novinarima da je ovo jedan od najdražih festivala, koji govori u čast najsrećnijeg dijela čovječanstva – djece. Milošević, koji je dramski i pisac za djecu, izrazio je zadovoljstvo što su organizatori, Dom omladine i Zvorničko dramsko pozorište, izabrali trsteničko pozorište da otvori festival.

On je dodao da je ovo treći nastup mladih glamaca iz Trstenika na ovom festivalu.

Predstavnik Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić rekla je da je ovaj festival trebalo da bude održan u decembru prošle godine, ali je zbog pandemije virusa korona odgađan dok nisu stvoreni uslovi za održavanje, ali pod važećim epidemiološkim mjerama.

Pokrovitelj festivala je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i grad Zvornik. Zvorničko dramsko pozorište ove godine obilježava 24 godine kontinuiranog rada i postojanja.