Životna priča folkera: Snima se film o Lukasu, glavna ženska uloga ponuđena bivšoj

20.01.2021. | 13:09

Životna priča Ace Lukasa (52) uskoro bi trebalo da bude pretočena u film, a početak snimanja planiran je za kraj ove godine.

Novinar i pisac Vanja Bulić čovjek je kojem je povjereno da radi na scenariju i pripremi materijala, još uvijek nije poznato ko će igrati Lukasa, dok je njegovoj bivšoj ženi Sonji Vuksanović ponuđeno da igra glavnu ulogu.

Ona bi trebalo da igra samu sebe, a pored filma ekipa ima ideju da se uradi i serija o Lukasu.

“Lukasov život je toliko zanimljiv, neobičan i buran, da je veoma teško smestiti ga u dva-tri sata, pa je planirano da u film stanu samo najzanimljiviji segmenti njegovog lika i djela, dok će u seriji biti prikazano njegovo odrastanje, put kojim je išao, bavljenje rokenrolom u grupi ‘Viktorija’, nastupi na splavovima 90- tih…” ispričao je izvor za Alo i istakao da će Lukas u filmu biti predstavljen baš onakav kakav jeste.

“Vjerno će biti prikazana i njegova borba sa porocima, sa kockom, drogom, ženama… Ukratko, film i serija o Lukasu će biti upravo ono što Lukas zaista jeste i u privatnom životu. Osim dobrog scenarija, veoma je važno i pitanje ko će igrati Lukasa jer je to veoma veliki glumački izazov. Za sada se spominje ime Vladimira Kovačevića, koji ga odlično imitira i skida sve njegove pokrete i mimiku”, dodao je izvor.

Vanja Bulić, koji je kao dugogodišnji novinar i autor kultne emisije “Biseri”, upoznat sa životom naše najveće folk zvijezde, ozbiljno je prionuo na posao i do detalja razrađuje scenario.

Saša Mirković, idejni tvorac ovog projekta, sa svojom produkcijskom kućom staće iza njega.

“Ukoliko Sonja ne prihvati moju ponudu i ‘Hype’ produkcije, onda ćemo uraditi kasting za njen lik, a što se tiče lika Ace Lukasa, zanimljiv mi je mladi glumac Vladimir Kovačević. On bi mogao da vjerno odglumi Lukasa, samo ako Aca tako odluči. Što se tiče samog projekta, krenuo je da se radi. Vanju Bulića smo angažovali da napiše roman koji ćemo ekranizovati kroz seriju i film o životu Ace Lukasa”, objasnio je Mirković.