Život muzičke legende na velikom platnu: Film “Toma” za nedjelju dana vidjelo 100.000 gledalaca

24.09.2021. | 16:07

Film “Toma”, o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću, za nedjelju dana bioskopskog prikazivanja pogledalo je više od 100.000 gledalaca, saopštili su danas distributeri.

Biografsko ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, prati lične uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, koga je u naslovnoj ulozi maestralno dočarao glumac Milan Marić.
U ulogama onih koji su ispunili Tomin život, u filmu gledamo Tamaru Dragičević kao Silvanu Armenulić, Petra Benčinu kao Tominog doktora i prijatelja, Milana Kolaka kao Novicu Zdravkovića, Sanju Marković u ulozi Goce Zdravković, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.
Nakon prošlonedjeljne premijere u beogradskom Sava centru, film “Toma” pobrao je samo pozitivne kritike stručne javnosti, ali na prvom mjestu izazvao je duboke emocije i oduševljenje gledalaca širom zemlje.
Ovo ostvarenje doživjelo je i burne ovacije tokom svjetske premijere na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok su Milanu Mariću i Tamari Dragičević na Filmskim susretima u Nišu pripale glavne glumačke nagrade.

Oznake: Veliko platno