Zbog uloge u filmu “Mali Budo”: Petar Strugar se ugojio ozbiljnih 20 kilograma

Petar Strugar (33) kaže da od debljine nije mogao da se sagne i zaveže pertle na patikama. Glumac je 2014. godine za potrebe uloge u filmu “Mali Budo” morao da se ugoji 20 kilograma, i to mu je bio jedan od najtežih perioda u životu.

“Kada sam pročitao scenario, predložio sam režiseru Danilu Bećkoviću da moj lik bude baš mršav ili da nabacim kilograme, pa da bude bumbarčić. Odlučili smo da bi bilo bolje da budem bucko. Prejedao sam se svaki dan. Bilo mi je mnogo naporno jer sam se na kraju dana osećao užasno. Nisam mogao da se sagnem ni pertle da vežem, sve mi je bilo teško”, priča Strugar.

On kaže da je odmah nakon završetka snimanja te komedije morao da se baci na dijetu kako bi se pripremio za ulogu karatiste Vladice u drami “Jesen samuraja”.

“To mi je bilo mnogo lakše od gojenja jer sam imao jasan cilj, a to je da se dobro osećam i budem fit. Godinu i po dana sam bio izložen konstantnom treningu. Trenirao sam karate i boks i smršao 18 kilograma. Nekoliko meseci sam bio na specijalnom režimu ishrane, a na treninge sam išao dva puta dnevno po nekoliko sati. Takav režim mi nije teško pao jer sam navikao da se bavim sportom – kaže glumac.

Strugar otkriva da mu je u skidanju kilograma mnogo pomogao trener Miroslav Ilić Mića.

“Uveo me je u zdrav način ishrane, koji mi je pored treninga mnogo pomogao da isklešem telo i dovedem ga u dotad najbolju formu u životu. Izbacio sam grickalice, brzu hranu i hleb iz ishrane, a unosio namirnice bogate proteinima i vlaknima. Piletina, riba, sveže povrće i žitarice bili su mi deo svakodnevne ishrane”, kaže Petar i dodaje da se trudi da i danas poštuje zdrav način ishrane jer mu znači da uvijek bude fit zbog velike ljubavi prema jahanju.

Ostavite komentar: