Završena manifestacija ‘Zlatne ruke Potkozarja’

30.07.2021. | 22:52

Izložbeno-prodajna etno manifestacija “Zlate ruke Potkozarja” završena je u Prijedoru, a prvo mjesto podijelile su članice udruženja žena iz Donje Puharske i Srpca.

One su osvojile podjednak broj glasova publike koja je tokom dva dana trajanja manifestacije glasala za najljepše uređen štand na ovoj izložbi rukotvorina.

Proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada završena je izložbeno-prodajna etno manifestacija koja je održana 14. put, a okupila je 11 udruženja i radionica, te više od 20 pojedinaca iz Prijedora, Oštre Luke, Novog Grada, Kozarske Dubice, Srpca, Gradiške i Banjaluke.

Cilj je da okupi stvaraoce narodnih rukotvorina, članove kulturno-umjetničkih društava, udruženja žena, etno radionica i drugih organizacija i lica koja se bave izradom rukotvorina i zajedničkim nastupom predstavljaju autentičnost regije kroz umjetnost, običaje, stare zanate, odjevne predmete, znanje i umijeće, etno dizajn.

U umjetničkom programu večeras su nastupili članovi tamburaškog orkestar KUD-a “Milan Egić” i Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor.

Svečanost proglašenja pobjednika upotpunio je dolazak dvadesetak biciklista iz Slovenije, uglavnom privrednika koji čine Sportsko društvo “Bambi”.

Oni već nekoliko godina u sklopu aktivnosti “Kilometri prijateljstva” tokom ljeta biciklima dolaze u Prijedor iz mjesta Trboje kod Kranja.

Manifestacija “Zlatne ruke Potkozarja” dio je ovogodišnjeg Prijedorskog ljeta kulture.