Završen Beer fest: Van Gogh oduševio posljednje večeri

23.08.2021. | 14:05

Najposjećeniji muzički festival Beer fest u Beogradu zatvoren je danas u ranim jutarnjim satima energičnim nastupima rok grupa i muzičara kao što su “Van Gog”, Artan Lili, Nikola Čuturilo Čutura, Kiki Lesendrić i “Piloti”, “Atomsko sklonište” i drugi.

Publika Beer Festa je u nedjelju veče u muzičkom, slavljeničkom koncertu za kraj petodnevnog festivala, dočekala čuvenu rokenrol trojku – Ðule, Srba i Gaga iz sastava “Van Gog”, koji su prvim nastupom u Trebinju u junu ove godine zvanično i otvorili svoju koncertnu sezonu, uz proslavu 35. rođendana.

Direktno sa produktivne turneje u zemlji i regionu, neumorni rokeri su nizali hitove starijeg i novijeg datuma, od kultnih numera “Nek te telo nosi”, “Kiselina”, “Tragovi prošlosti”, “Neko te ima”, sve do pjesama sa aktuelnog albuma “More bez obala” (2019), gdje spada i “Emotivno miniran”.

Set lista ovog koncerta je uključivala i nekoliko koncertnih himni – “Basna”, “Spisak razloga”, “Kolo” i “Anđele moj brate”.

Gotovo najviše publike se obično sakupi na koncertu “Van Gog-a” na Beer festu, gdje dominiraju gitara, bas, bubanj i prepoznatljivi vokal Zvonimira Ðukića Ðuleta, frontmena benda.

Na repertoaru se našlo 15 hitova ovog rok sastava u snažnom jednočasovnom nastupu, što im je bio prvi koncert u Beogradu od izbijanja pandemije.

Na Glavnoj bini posljednje večeri efektne svirke imali su čuveni pop rok umetnik Kiki Lesendrić i “Piloti” sa svim velikim hitovima solo karijere i spomenute grupe, alternativni sastavi Kanda Kodža i Nebojša, Artan Lili, pop atrakcija Ðura i mornari, kao i roker Nikola Čuturilo Čutura i hrvatski bend “Atomsko sklonište”.

Na bini Riff and Beer Stage nastupili su pank rok grupa “Bjesovi”, hard rok bend “Deca loših muzičara” i bluz sastavi “Texas Flood” i “Zona B”.