YouTube i Universal zajedno remasterizuju stare muzičke spotove

Količina muzičkih video snimaka ne može da se nađe ni na jednom drugom mjestu kao što može na YouTube-u.

To je jedan od svjetskih online servisa za slušanje muzike, koju većina planete posjećuje svakodnevno, jer je besplatan za gledanje video zapisa i gdje se može pronaći skoro svaka pjesma koja nam padne na pamet. Međutim, mnogi muzički spotovi su iz vremena kada je vizuelni sadržaj bio namijenjen starim televizorima sa jednim zvučnikom.

To kvari iskustvo na modernim uređajima tako da bi ovim video zapisima svakako koristilo unapređivanje. YouTube je sada objavio na svom zvaničnom blogu da je preduzeo prve korake za rješavanje ove situacije. Uradiće remasterizaciju skoro 1.000 muzičkih spotova sa oznakom Universal Music Group.

YouTube i Universal Music Group zajedno rade na remasterizaciji legendarnih muzičkih spotova, tako da budu u „najboljem dostupnom kvalitetu videa i zvuka”. Projekat uključuje numere umjetnika poput Bilija Ajdola, Dženet Džekson, Tom Petija, Bisti Bojsa, Lejdi Gaga, Lajonel Riči i mnogih drugih.

Ako već imate video zapise sačuvane na YouTube ili YouTube muzičkim listama, nećete morati da brinete o pronalaženju novih linkova. Remasterovani video zapisi zamijenjuju prethodne verzije, ostajući na istim URL-ovima, sa istim brojem prikaza i brojem lajkova. Primjetićete kada video zapisi budu dobili HD nadogradnju i kada u opisu vidite hašteg „Remastered”.

Dvije kompanije su u potpunosti posvećene remasterizaciji gotovo 1.000 muzičkih spotova pri čemu će se nova numera dodavati svake nedjelje tokom slijedeće godine. Očekuje se da će svih 1.000 remasterovanih naslova biti dostupno na YouTube-u prije kraja slijedeće godine, prenosi PC Press.

Rad sa UMG-om znači da bi YouTube trebalo da ima pristup visokokvalitetnim snimcima, a vijesti o nadogradnji oštrine zvuka trebalo bi da budu posebno dobrodošle za YouTube Music pretplatnike. Nadamo se da će se i druge izdavačke kuće priključiti projektu, ali u međuvremenu možete pogledati neke od plodova rada YouTube-a.

Ostavite komentar: