Vrijeme je za knjigu: Novi Sad će narednih sedam dana biti centar književnosti

Novi Sad će narednih sedam dana biti centar književnosti. Kulturne stanice Svilara, Eđšeg, Karavan ugostiće 20 priznatih stranih pisaca, gotovo 70 pisaca iz Srbije, više od 30 muzičara i tako zaustaviti Novi Sad na momenat, jer je vrijeme za knjigu.

Dobitnici NIN nagrade Slobodan Tišma i Aleksandar Gatalica, kao i novosadski autor proze i poezije Laslo Blašković, a zatim i književnik, kritičar i urednik Franja Petrinović, mlade nade književnosti Srbije Maša Seničić i Andrea Popov Miletić, ali i evropski priznati, više puta nagrađivani Dejan Tijago Stanković, Isabel Veri, Loran Seksik, Barbi Marković, Veronika Murek samo su neki od književnika zbog kojih će Novi Sad u narednih sedam dana biti sinonim za evropski centar književnosti.

Treća nedjelja Kaleidoskopa kulture, od 19. do 25. septembra, posvećena je predstavljanju raznolikosti domaće književne scene, povezivanju domaćih i evropskih autora, otkrivanju novih mijesta i novih formata za književne događaje, decentralizaciji kulture, kao i razvoju publike, prenosi B92.

Ovoga puta, zbog mjera donesenih zbog pandemije korona virusa, književne događaje publika će moći da prati i onlajn, putem sajta Kaleidoskopa kulture, kao i kanala Novi Sad2021 na Jutjubu.Ostavite komentar: