Vrijednu opremu Đorđa Balaševića porodica poklonila Akademiji umjetnosti u Novom Sadu

Opremu koju je koristio Đorđe Balašević, porodica je poklonila Akademiji umjetnosti iz Novog Sada. Na Dan akademije, vrijednu opremu je predala Balaševićeva supruga Olivera.

Na bioskopskom platnu, jednom od najvrednijih poklona koje je porodica Balašević predala Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, prvi je prikazan film Čađava bajka rađen po motivima iz knjige Olivere Balašević Planeta Dvorište.

„U ovim danima koji su neoprostivo teški za moju djecu i mene, kao roditelj sam negdje i malo mirna, jer od moje troje djece, dvoje djece je ova Akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onim koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao“, navela je Olivera Balašević.

Miksete, pojektor, bežične bubice, zvučnici i druga oprema koju je koristio Balašević, vrijedna više od 30.000 evra, postali su u vlasništvo nekih novih klinaca.

„Neophodno je i potrebno Akademiji umjetnosti i vrlo funkcionalno ono što će predstavljati naravno podsticaj za rad naših studenata na planu i polju afirmacije produkcije studentskih radova i na planu i polju stvaralaštva, kada su u pitanju i muzičko i dramsko izvođenje i dramska i muzička umjetnost“, naglašava Siniša Bokan, dekan Akademije umjetnosti u Novom Sadu.

„Šou biznis je u cijelom svijetu stao, ali obrazovanje i nauka ne bi smjeli da stanu. I to bi bila najveća šteta od pandemije“, dodala je Olivera Balašević.

Poklonjena oprema služila je i za promociju filma Đorđa Balaševića Kao rani mraz, koji je rađen po motivima pjesme Priča o Vasi Ladačkom. Ovo je prvi put da se porodica pojavljuje u javnosti nakon njegove smrti, a pored toga što je demantovala natpise u medijima o postojanju testamenta, Olivera se osvrnula i na druga medijska nagađanja.

„Vasa Ladački je bio zaljublje u lijepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lijepu, al sirotu i tako će biti zauvijek. Hvala vam“.

 

 

Ostavite komentar: