VIDEO – U bioskope stiže film „Balkanska međa“

BEOGRAD – Na dvadesetu godišnjicu bombardovanja Srbije, u bioskope stiže film „Balkanska međa“. Riječ je o akcionoj drami koja je inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom „Slatina“ u Prištini.

Akcija od velike geopolitičke važnosti, koja je trajala 24 časa, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata.

Iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, ovaj filmski spektakl šalje snažnu miroljubivu poruku i poruku o prijateljstvu dva naroda.

Zahvaljujući producentskoj kući Arhangel studios, na čijem se čelu nalaze Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom snimao je većinu scena na autentičnim lokacijama u Srbiji, a glavne uloga tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca.

Osim Bikovića i Radonjića, u Balkanskoj međi gledaćemo i Milenu Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Srđana Žiku Todorovića, ali i Emira Kusturicu kao specijalnog gosta. Sa ruske strane, glavne uloge tumače Goša Kucenko i Anton Pampušni.

Svečana beogradska premijera filma „Balkanske međe“ zakazana je za 19. mart u Centru „Sava“, dok će se u bioskopima širom Srbije prikazivati posle 21. marta.

 

Izvor:(RTS)

 

Ostavite komentar: