VIDEO – Izložba slika nastavnika OŠ “Јovan Cvijić” u Banjaluci

Svaka škola je lijepa sama za sebe i svi zajedno, i učenici i nastavnici i ostalo osoblje, trude se da je prikažu u najboljem svjetlu.

U banjalučkoj Osnovnoj školi “Јovan Cvijić” svoje umjetničke radove predstavili su – nastavnici!

Kažu da u svima nama spava bar još jedan talenat. Prepoznavši talente svojih nastavnika, direktorka Osnovne škole “Јovan Cvijić”, inače akademska slikarka, odlučila je da, do tada, stidljivo pokazivani radovi, ugledaju svjetlo dana.

– Kako nemaju priliku nigdje to da izlože, ja sam došla na ideju da, u okviru Svetosavske akademije, koju svake godine organizujemo u našoj školi, napravim jednu izložbu. Mislila sam da će to biti u manjem obimu. Međutim, kada su počeli donositi slike, stvarno sam bila iznenađena. I brojem slika, i njihovim radom, istakla je Mila Nikić Čudić,direktorica Osnovne škole “Јovan Cvijić”.

Prijatno iznenađene bile su i kolege, prijatelji, roditelji, a najviše đaci, koji su do tada svoje nastavnike gledali isključivo kroz predmet koji predaju.

– Što se mene tiče, ja to amaterski radim, odmaram se tu u slobodno vrijeme. Moje slike su priroda, tražim motivaciju u prirodi pošto i predajem prirodnu nauku, istakla je Snježana Koljančić, nastavnica biologije i hemije.

Učiteljica Јadranka Šuković kaže da nije ni pomislila da će doživjeti, da ima svoju izložbu.

– Nebitno je da li je to u školi ili bilo gdje, izložba je izložba i pogotovo što smo sad, zahvaljujući njoj, doživjeli pohvale, radost, to je nešto neopisivo, dodaje Šukovićeva.

– Јa sam likovno voljela još od osnovne škole i voljela sam da crtam. Uvijek bih odradila po dva rada na jednu temu. Međutim, nisam nikad mislila da je to nešto što ja stvarno dobro radim. To je bila samo ljubav, kaže Arjana Salčinović, profesorica hemije.

Posjetioce ove jednodnevne izložbe očarali su radovi rađeni različitim slikarskim tehnikama, kao i lutkice nastavnice likovnog Ivane Sanković.

Škola koja nosi naziv velikog srpskog naučnika, Јovana Cvijića, vjerovatno skriva još mnoge talente.

Budemo li strpljivi, za očekivati je da imamo i novu priču.

 

Izvor.(RTRS)

 

Ostavite komentar: