VIDEO – Amel Ćurić objavio spot za novu pjesmu „Niko“

Pjevač Amel Ćurić mjesecima je predano radio na novoj pjesmi i spotu, koju je najavio nesvakidašnjom kampanjom na društvenim mrežama.

Naime, Amelove kolege i prijatelji iz javnog života objavljivali su storije na Instagramu u kojima govore “Amel Ćurić, niko”, bez ikakvog objašnjena ili najave o čemu se tačno radi.

Mislim da su ovakva vrhunska pjesma i kvalitetan tim dobitna kombinacija kada je riječ o ovom projektu. Na prvo slušanje, pjesma me oduševila. Ima jaku emociju, a s druge strane, jako je pjevljiva i svi koji su je imali priliku čuti rekli su da je ovo jedna od najboljih pjesama koje su snimljene u zadnjih nekoliko godina. „Niko“ je već izazvala reakcije ljudi, i prije premijere, zbog zanimljive kampanje koju je smislio moj tim SalesForce, kojem se zahvaljujem na podršci. Veliko hvala i kolegama koje su podržale cijelu priču i na društvenim mrežama snimile kratki video govoreći samo „Amel Ćurić, niko“, izjavio je Amel.

Javnost se danima pitala koji je povod ovakvih mnogobrojnih objava, a Amel nam otkriva da su ga često pitali i da li je u svađi sa nekima od kolega ili je neka šala u pitanju.

Kampanju i novu pjesmu podržali su poznati sportisti Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Damir Džumhur, Amel Tuka, Asmir Begović i Emir Spahić, ali i druge poznate ličnosti kao što su Aleksandar Radojičić, Mirza Selimović, Džejla Ramović, Ilma Karahmet, Ana Bavrka, Nives Celzijus, Matko Knešaurek i mnogi drugi.

Pjesmu „Niko“ za Amela je napisao Armin Šaković, a muziku su radili zajedno Amil Lojo i Šaković.

Glavnu ulogu u spotu igra manekenka Aleksandra Stojković, koja je mnogima vjerovatno poznata iz reklama sa velikim zvijezdama, među kojima je i fudbaler Ronaldinjo.  Videospot je radio Dario Radusin iz Zagreba, sa kojim sam već sarađivao na pjesmi „Kost“. Snimali smo na više lokacija u Hrvatskoj i BiH, a zahvalio bih se i našim momcima iz HudHudPro koji su pomogli u snimanju nekoliko scena.“, dodao je Ćurić.

Pogledajte spot za novu Amelovu pjesnu:

(BL PORTAL)

 

Ostavite komentar: