Velikodušni glumac: Evo zašto je Kluni poklonio po milion dolara bliskim prijateljima

25.01.2022. | 10:41

Bliski prijatelj i Klunijev poslovni partner Rande Gerber prvi je put ispričao priču o koferima natrpanim novcem još 2017. godine, ali ovo je prvi put da je priču o velikodušnom daru potvrdio i sam glumac.

U intervjuu za “GQ”, Kluni je potvrdio da je svojevremeno dao 14 bliskih prijatelja po milion dolara. Bilo je to 2013. godine.

Bio sam samac. Svi smo starili. Imao sam 52 godine otprilike. A većina mojih prijatelja je starija od mene, prisjećao se glumac svog razmišljanja prije 10-ak godina kada je tek upoznao Amal, ali još nisu bili ni u vezi.

Kluni je strpao 14 miliona dolara u 14 kovčega, u svaki po milion. Filmska scena, baš kao iz Okeanovih 11. Drugi dan je pozvao sve prijatelje kod sebe. Gerber je o ovom nevjerovatnom iskustvu govorio u emisiji “Headliners” MSNBC-a 2017. godine. “Džordž počinje govoriti: ‘Slušajte, želim da znate koliko ste mi značili i koliko mi značite u životu. Došao sam u LA, spavao sam na vašim kaučima. Tako sam sretan što vas sve imam i ne bih mogao biti tu gdje sam danas bez svih vas. Dakle, bilo mi je jako važno da, dok smo još svi zajedno, uzvratim. Zato želim da svi otvorite svoje kofere.”

Gerber je rekao da su svi Klunijevi prijatelji, uključujući njega, bili “u šoku” nakon što su vidjeli njihove milionske darove u gotovini, za koje je glumac rekao da je već platio porez.

Oznake: Milion dolara