Velika čast za domaću pop zvijezdu: Nastupiće kao gošća na koncertu Andree Bočelija

Srpska pop zvijezda Јelena Tomašević nastupiće kao specijalna gošća na koncertu jednog od najpoznatijih tenora svijeta Andree Bočelija 22. jula u Beogradu na festivalu Belgrade River Fest.

Proslavljenu umjetnicu, koja je Srbiju 2008. godine uspješno predstavljala na Pjesmi Evrovizije i iza koje su dva studijska albuma “Panta Rei” i “Ime moje”, koji su joj donijeli veliku popularnost i rasprodate koncerte širom regiona, odabrao Bočelijev tim kao pop zvijezdu koja će na koncertu u Beogradu nastupiti sa slavnim tenorom.

Јelena Tomašević će se na koncertu pojaviti kao gost u dvije numere, a jednu će izvesti solo.

– Maestro Bočeli ima običaj da na svim svojim svjetskim turnejama, kao specijalnog gosta pozove pop pjevačicu iz zemlje u kojoj nastupa. Mnogo mi je drago da su moja muzika i moj rad došli došli do jednog ovako veličanstvenog umjetnika i da su on i njegov tim odlučili da u Beogradu na njegovom koncertu pjevamo zajedno. Јa sam bila na koncertu Andree Bočelija prije 10 godina u Beogradskoj areni i sjećam da sam bila oduševljena ljepotom i kvalitetom njegovog pjevanja. Dok sam ga slušala uživo pomislila sam: “Ako je ovaj glas ovoliko divan za slušanje, kakav bi osjećaj bio pjevati sa ovim čovjekom”. I negdje u dubini sebe sam to i poželjela. Eto, želje se ostvaruju. Bogu hvala, uskoro ću moći da vam kažem kakav je osjećaj pjevati sa velikim Andreom Bočelijem – izjavila je Јelena Tomašević.

Andrea Bočeli nastupiće 22. jula u prestonici Srbije u okviru prestižne muzičke manifestacije Belgrade River Fest.

Prilikom dolaska u Beograd, njemu će biti uručen orden za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim djelatnostima, posebno u oblasti muzičke umjetnosti, kojom ga je odlikovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon što će festival otvoriti Bočeli, 23. jula nastupiće i fado diva Mariza, planetarno popularna umjetnica iz Portugala.

Svjetske muzičke zvijezda nastupiće u posebno izgrađenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na obali rijeke Save.

Prepoznat širom svijeta kao najvoljeniji tenor, sa preko 90 miliona prodatih nosača zvuka, Bočeli svakim novim nastupom pomjera granice svjetske muzičke scene.

Prije mjesec dana nastupio je na proslavi sedamdesetogodišnjice vladavine kraljice Elizabete u Londonu, a tokom karijere pjevao je pred četiri američka predsjednika, tri pape, pred brojnim premijerima i na najznačajnijijm sportskim i kulturnim manifestacijama širom svijeta.

Ostavite komentar: