Vanja Mišić: Kad ne pjevam bavim se novinarstvom

Nakon što se 2013. pojavila na sceni hrvatske takmičarske emisije “X Factor”, Vanja nije prestala da radi. Kad nema mikrofon u ruci, onda se bavi novinarstvom.

Pred svoje gostovanje na nastupu “Rock simfonije” u jednom sarajevskom klubu je pričala za Klix.ba.

-Zovem se Vanja Mišić i studiram multimedije i novinarstvo, ali mislim da emocije najbolje mogu pokazati kroz pjesmu-, rekla je 2013. dvadesetogodišnja Vanja iza kulisa hrvatskog X Factora. Ubrzo zatim je izašla na binu i oborila žiri s nogu, a ostalo je istorija. Poslije takmičenja je snimila nekoliko singlova, a čak i danas, šest godina poslije takmičenja još uvijek održava kontakt sa fanovima i redovno održava nastupe.

U početku intervjua je sumirala prethodnu godinu, nazivajući je jako dobrom i produktivnom. Ističe da joj je omiljeni dio godine prvi solistički koncert u Banskom dvoru u Banjaluci koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

-Odsvirala sam dosta svirki sa bendom, singl “Tu i tu” je bio u top 40 najslušanijih pjesama u Hrvatskoj i mislim da je to odlična stvar. Svakako radim na tome da ova godina bude još bolja-, rekla je Vanja.

Ove godine u planu ima izbacivanje nove pjesme, a smatra da je veoma moguće da će joj to postati omiljena njena pjesma.

-Nova pjesma “čeka u ladici” i zove se “Dok ljubiš me”. Snimili smo je kad i posljednji singl “Tu i tu”, te je jako senzualna-, kaže Vanja.

Vanja je na kraju 2017. izjavila kako bi voljela da 2018. bude godina ljubavi i autorskih pjesama. Na pitanje koliko joj se želja ostvarila kratko je rekla da je autorskih pjesama bilo, ali je ljubavi bilo malo manje. Ipak, optimistično i sa osmijehom kaže da će se situacija uskoro popraviti.

X Factor joj je mnogo promijenio život. Ljudi je prepoznaju kao raspjevanu veselu djevojku, slušaju njene pjesme na YouTubeu i prate njenu svakodnevnicu kroz objave na društvenim mrežama. Kroz takmičenje je skrojila prijateljstva koja će trajati doživotno, te ističe da su upravo ta prijateljstva najljepši dio tog dijela njenog života.

-Mislim da je iz tog iskustva sa X Factorom najbitnije opstati i održati tu ogromnu prašinu koja se podigne. Mislim da ima mjesta za sve, samo što za neke ima više a za neke manje publike. Nema mnogo filozofije, ili te pjesma radi ili ne radi-, rekla je.

-Kad ne pjevam, bavim se novinarstvom. Taj posao me mnogo zabavlja i kroz njega sam naučila o odnosu između medija i muzičara. A što se tiče pjevanja, pjevala bih u svakom životu, ne mogu se zamisliti bez toga-, kaže Vanja.

Inspiraciju crpi iz teških životnih perioda, te iz tog razloga ne može napisati pjesmu bilo kada. Ona voli kada pjesma prva pronađe nju, a o svojim pjesmama i temama redovno priča sa raznim ljudima preko društvenih mreža, te smatra da je to velika prednost korištenja interneta.

-Na moju karijeru je najviše uticaja imao bend Elemental, godinama sam rasla uz njihovu muziku i rastem i dalje. Ali privatno slušam još mnogo stvari i smatram da je to dobra stvar jer tako stvaram punu sliku i mogu na pravi način formirati mišljenje o određenom žanru. Oduševljava me Ejmi Vajnhaus, kao i cijela britanska pop scena-, kaže Vanja dodavši da prati bh. muzičku scenu i da joj je drago što se tu dešavaju lijepe stvari i muzika, jer nam je toga nedostajalo.

Jako je važno pronaći balans između dva zanimanja, a Vanja je našla odličan recept za to. Trudi se pronaći dovoljno vremena da odmori u svoja četiri zida, a opušta se uz društvene igre sa svojom ekipom. Ipak, za nju je i sviranje odmaranje te često zakazuje koncerte u mnogim bh. gradovima.

U punom rasporedu je uspjela naći vremena da gostuje na nastupu Rock simfonije u Coloseum Clubu, gdje će nastupiti večeras.

-Poziv sam dobila od Dragana Moconje koji je i tvorac tog projekta. Nisam uspjela dočekati da završi rečenicu, a već sam pristala da radim sa njima jer me činjenica da ću nastupiti sa orkestrom odmah kupila. Zadovoljstvo je raditi sa njima, to je pravo iskustvo-, rekla je Vanja za Klix.

Na koncu ističe da joj je uvijek drago doći u Sarajevo, te da se sa našom publikom susretala mnogo puta do sada. Fantastično su je prihvatili i raduje se večerašnjem nastupu, istakla je.

 

Izvor:(Klix.ba)

 

Ostavite komentar: