Uzrok smrti! Mira Furlan bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac

22.01.2021. | 09:17

Preminula je proslavljena glumica Mira Furlan i to je vijest koja je jutros potresla javnost. 

Kako večernji.hr saznaje od izvora bliskih porodici, glumica je već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac.

Zbog teške bolesti, posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život.

Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća medicinska njega, bolest je, nažalost, bila jača.

Mira Furlan rođena je 7. septembra 1955. u Zagrebu, gdje je diplomirala 1978. glumu na Akademiji dramske umjetnosti.

Iste je godine postala članicom HNK-a u Zagrebu, gdje je ostvarila više zapaženih uloga, za koje je višestruko nagrađivana.

Nastupala i na televiziji; na filmu je počela nastupati 1982. u Kiklopu Antuna Vrdoljaka, a ubrzo je postala jednom od vodećih hrvatskih glumica, navodi Hrvatska enciklopedija.

Uz pozorišne i televizijske uloge, prosječno je nastupala u tri do četiri filma godišnje. Značajnije uloge ostvarila je u filmovima U raljama života (R. Grlić, 1984), Otac na službenom putu (E. Kusturica, 1985), Za sreću je potrebno troje (R. Grlić, 1985), te u televizijskim dramama i serijama (Putovanje u Vučjak, 1986., Tuđinac, 1990. E. Galića). Od kraja 1980-ih pretežno radi u Beogradu, a 1991. odlazi u SAD, gdje nastupa u kazalištu (The Hudson Guild Theatre, Los Angeles), a od 1996. i na televiziji (TV film My Antonia, TV serija Babylon 5). Bila je članica The Actors Studia.