“Uželjeli smo se poezije”: Književno veče u Bijeljini okupilo Udruženje književnika Srpske

23.09.2021. | 21:55

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” večeras je organizovala književno veče za članove bijeljinske podružnice Udruženja književnika Republike Srpske, za šta nije bilo uslova u proteklih godinu i po dana zbog epidemije virusa korona.

Direktor Biblioteke Željana Arsenović izrazila je zadovoljstvo što postoji saradnja sa bijeljinskom podružnicom Udruženja književnika Republike Srpske, za koju očekuje da će i dalje biti na zavidnom nivou.

Predsjednik Podružnice Bijeljina Momčilo Koprivica rekao je novinarima da su se književnici okupili poslije dužeg vremena i “književnog posta” jer u posljednjih godinu i po dana nisu imali priliku da to učine zbog virusa korona.

Književnik Milena Drpa, član Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije, rekla je novinarima da u Modriči, gdje vodi književni klub, radi sa mladim stvaraocima.

“U Bijeljini sam kao član Podružnice Bijeljina – Udruženja književnika Srpske, jer mi je bliža nego Banjaluka i jer u Bijeljini poznajem divne ljude sa kojima se srećem na književnim druženjima”, rekla je Drpa.

Potpredsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Jelina Đurković novinarima je rekla da večeras rade i druže se uprkos “nejunačkom vremenu”

“Riječ – odnosno poezija mora da ispliva i kad je najteže, te smo i večeras slušali poeziju koje smo se uželjeli”, rekla je Đurkovićeva.

Večerašnje književno veče održano je uz preduzimanje svih neophodnih higijensko-epidemioloških mjera.