Uz poštovanje svih korona mjera: Predstava “Blago (u) nama” gostuje u Bijeljini

26.01.2021. | 17:24

Predstava “Blago (u) nama” prema motivima antologijske knjige “Blago cara Radovana” Jovana Dučića, u režiji Dejana Jankovića, biće izvedena u Bijeljini u petak, 29. januara, najavljeno je iz Centra za kulturu “Semberija”.

Ovaj inkluzivni projekat iz oblasti izvođačkih umjetnosti povezao je profesionalne pozorišne umjetnike i osobe oštećenog vida u kreativno umjetničko istraživanje o temi ljudske sreće, a predstava je u decembru prošle godine premijerno izvedena na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

“Reditelj predstave je kroz formu scenskog eseja uspio da uobliči de-iluzionistički teatar u kojem glumac ima višestruku funkciju pripovjedača, tumača određenih likova, komentatora, prezentera, plesača, pjevača i partnera debate u momentima interakcije sa publikom”, navodi se u najavi.

Svaki izvođač u predstavi imao je prilike da kroz sve te spomenute funkcije izloži svoj individualni i kolektivni stav o temi da li je smisao ljudskog postojanja ostao nepromijenjen od Dučićevog vremena do danas.

Izvođači u ovoj predstavi su Milica Petrović, Lea Jevtić, Katarina Bradonjić, Tijana Simić, Ana Jovčić, Vitomir Šuljagić i Olivera Šuljagić.

Ovaj pionirski projekat iz oblasti socijalne inkluzije i postavke djela “Blaga cara Radovana” na pozorišnu scenu podržala je Gradska uprava za kulturu Novog Sada u koprodukciji “Artepunkta” iz Beograda i “Laureata” iz Novog Sada.

Predstava će u Bijeljini biti održana u velikoj sali Centra za kulturu “Semberija”, uz poštovanje epidemioloških mjera, u 20 časova, a cijena ulaznice je 10 KM.