Uz posebne emocije sahranjen legendarni Aki Rahimovski: “Tužna je naša ulica otkad nisi tu… “

Brojni prijatelji, poznanici, porodica i obožavaoci došli su danas na Mirogoj u Zagrebu kako bi se oprostili od Akija Rahimovskog.

Ispred Akijevog kovčega stoji emotivna posveta legendarnom muzičaru i frontmenu Parnog valjka.

“Tužna je naša ulica otkad nisi tu… Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju”, piše na plakatu uz Akijevu fotografiju. Radi se o stihovima iz pjesme Parnog Valjka, Moja je pjesma lagana.

Uz njegove kolege iz Parnog valjka, na Akijevu sahranu stigli su Dino Jelusić, Neno Belan, Ivana Plechinger, Jurica Pađen, Edvin Softić, Tina Kresnik, Gibonni, Nina Badrić i mnogi drugi.

Posebno emotivan je bio govor njegove kćerke Dine.

“Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek. Hvala ti tata što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i niko kao ti. Volim te tata”, poručila je shrvana Dina.

Bijeli vijenac u obliku srca ispred kovčega Akija Rahimovskog imao je posvetu njegove dvogodišnje kćerke koju je dobio sa Slovenkom Barbarom.

“Tata rada te imam”, piše na vijencu. Potpisana je malena Antonija. Aki je s porodicom posljednjih godina živio u Novom Mestu u Sloveniji, piše Klix.

Ostavite komentar: