Uz određene izmjene: Počinju “Dani italijanskog filma u BiH”

30.10.2020. | 08:24

Manifestacija “Dani italijanskog filma u BiH” počinje večeras, a s obzirom na epidemiološku situaciju, umjesto tradicionalnih kino-projekcija, ove godine filmovi biti emitovani putem javnih RTV servisa, saopšteno je iz Ambasade Italije u Sarajevu.

Iz Ambasade ističi da će tradicionalno ponuditi selekciju naslova novije proizvodnje i velikog uspjeha kod javnosti i kritike, žanrovski određenih kao “komedija na italijanski način”.

“Iz tog razloga, izabrani su naslovi poput ‘Ne vrijedi ako me ostaviš’, koji će otvoriti smotru na BHT1, u 21 čas, slijedi ‘Promjena vremena’ na FTV-u sutra u 16.30 časova, a ‘Hljeb i lale’ na RTRS-u 5. novembra u 21.05 časova”, saopšteno je iz Ambasade Italije u BiH.

Na FTV-u će 7. novembra u 16.30 časova biti prikazan film “Stolica sreće”, a na RTRS-u film zatvaranja, “Potpuni stranci”, koji će biti prikazan 8. novembra u 21.05 časova.

Smotra će biti obogaćena i igrano-dokumentarnim filmom “Sada je na mene red”, koji će biti emitovan na BHT1 6. novembra u 21.05 časova, filmom o posljednjim sedmicama života čuvenog sudije Paola Borselinija, specijaliziovanog za borbu protiv mafije i ubijenog 19. jula 1993. godine.