Udruženja dramskih umjetnika Srbije: Borisu Isakoviću uručena nagrada “Dobričin prsten”

Glumačka nagrada Udruženja dramskih umjetnika Srbije za životno djelo u 2022. godini, “Dobričin prsten”, uručena je danas Borisu Isakoviću.

Nagradu je Isakoviću u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u prisustvu velikog broja kolega, glumaca, reditelja, studenata dramskih fakulteta, uručio prethodni dobitnik Petar Božović.

Isaković je zahvalio za nagradu i ocijenio da je nagrada “Dobričin prsten” put da bi se slavilo pozorište i da bi se sačuvale njegove vrijednosti i kvalitet u jednom izuzetno važnom i značajnom kontinuitetu.

Isaković je 35. laureat ovog uglednog i najvišeg staleškog priznanja za glumu, koje nosi ime po čuvenom glumcu Dobrici Milutinoviću /1880-1956/.

Predsjednik žirija za dodjelu ove nagrade Vida Ognjenović istakla je da je Isaković glumac oko koga se uloge otimaju i da je on sam čitav glumački ansambl.

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i unikatne oslikane diplome na pergamentu.

Boris Isaković završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora čuvenog pozorišnog i filmskog reditelja Bore Draškovića.

Bio je stalni član i prvak drame Srpskog narodnog pozorišta /SNP/ u Novom Sadu. Od 2000. je samostalni umjetnik, a od 2012. godine je bio direktor drame SNP-a, gdje je ostvario mnoge značajne uloge.

Ostavite komentar: