U srijedu 03. jula koncert Dječijeg hora „Vrapčići“ na tvrđavi Kastel

02.07.2019. | 14:23

Dječiji hor „Vrapčići“ od svog osnivanja omogućava djeci da se razvijaju kroz pjesmu, igru i scenski nastup, da postanu komunikativniji, samouvjereniji, kreativniji, čime želimo da osnažimo njihove ličnosti jer svim ovim elementima postaju ispunjeniji i radosniji a samim tim ih osposobljavamo za uspješniji život kada odrastu.

Sve to postižemo na probama, putovanjima, nastupima, originalnim pjesmama koje vole u kojima uživaju, osmišljenom koreografijom, radionicama, druženjima sa djecom iz sličnih kolektiva u zemlji i inostranstvu. Posebno smo ponosni na naše stvaralaštvo jer smo do sada objavili preko 100 naših pjesama na raznim izdanjima, neke od pjesama nalaze se u udžbenicima za muzičku kulturu a odlukom Ministarstva prosvjete i kulture naše pjesme dobile su odobrenje za korišćenje u nastavi muzičke kulture u predškolskim ustanovama i razrednoj nastavi osnovnih škola.

Odlukom Predsjednice Republike Srpske, za izvanredne uspjehe i nagrade, a povodom jubileja 25 godina uspješnog rada, odlikovani smo Ordenom Njegoša II reda .

Ove godine koncertne aktivnosti planiramo održati u 25 gradova Republike Srpske u periodu od sredine marta do kraja novembra .

Koncert na Tvrđavi Kastel koji je postao tradicionalan, obzirom da koncerte održavamo od 2003 godine je naš najnjepši i najposjećeniji koncert koji okupi nekoliko hiljada posjetilaca.Ovaj koncert je poseban i po tome jer iz publike dobijemo mnogo novih članova koji su naše najveće bogatstvo.

Na ovom koncertu promovisali smo mnoge horove iz regiona , pobjednike međunarodnih dječijih festivala, plesne klubove i druga udruženja koja doprinose promociji i afirmaciji stvaralaštva za najmlađe.

Ove godine koncert ćemo održati u srijedu 03.07.2019 sa početkom u 19.30 časova pod nazivom „Nasmijani dan“gdje ćemo promovisati novi spot, nove pjesme i predstaviti naše nove članove. Gosti na ovogodišnjem koncertu su : Mala pjevačka akademija koju pohađaju naši dugogodišnji članovi Teodora Barac i Mia Malešević,na koncertu će se predstaviti Elena Kesić učesnik mnogih međunarodnih festivala koja će izvijesti kompoziciju „Vilinska pjesma“ naših omiljenih autora Mladena Matovića i Tihomira Preradovića..

Najmlađim sugrađanima poklonili smo 2 000 ulaznica tako da ovaj koncert predstavlja poklon koncert Predsjednika Republike Srpske i našeg hora što je ujedno i početak realizacije poklon koncerata djeci Republike Srpske.

 

(BL PORTAL)