U okviru “Petrovdanskih dana”: U Novom Gradu održan koncert etno i rok muzike

17.07.2022. | 13:59

U Novom Gradu održan je koncert etno i rok muzike na kojem su nastupili članovi Kulturno-umjetničkog društva “Una” iz Novog Grada, Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” Dvor i novogradske rok grupe “Sinhro”.

Koncert je održan na Trgu Mladena Oljače u okviru “Petrovdanskih dana”, povodom Petrovdana, Dana i krsne slave opštine Novi Grad.

Direktor Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu Dražen Babić rekao je da se koncert održava drugu godinu i da se nada da će prerasti u tradiciju.

Umjetnički rukovodilac KUD-a “Una” Novi Grad Boro Damjanić istakao je da novogradsko kulturno-umjetničko društvo ima odličnu saradnju sa grupom “Sinhro”, te da su radili na brojnim muzičkim projektima.

“Publici smo predstavili obrade naših etno pjesama koje su dobile novo ruho zahvaljujući profesoru Bojanu Đuriću i grupi ‘Sinhro’, a nastupile su uglavnom mlade nade naše muzičke scene”, rekao je Damjanić.

Članovi SKD “Prosvjeta” Dvor Nikola Miličević i Nevenka Bela Zečević izveli su premijerno pjesmu “Majko Banijo” snimljenu u saradnji sa profesorom Bojanom Đurićem.

Oznake: Koncert, Novi grad