U okviru manifestacije “Dani čitanja”: U OŠ “Sveti Sava” u Novom Gradu održan poetski čas

25.11.2021. | 13:42

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” U Novom Gradu danas je, u sklopu manifestacije Dani čitanja, održan poetski čas, a dijelove pjesama i proznih djela govorili su učenik Slobodan Drljača i učitelj LJubiša Vujasin.

Drljača, koji sada pohađa Gimnaziju “Petar Kočić”, u toku osnovnog obrazovanja objavio je dvije knjige, dok je Vujasin do sada objavio pet zbirki poezije i proze.

Članovi školske literarne sekcije čitali su odlomke omiljenih knjiga.

Pomoćnik direktora škole “Sveti Sava” Adrijana Graonić rekla je da su u toj školi ove sedmice na časovima srpskog jezika organizovane radionice s ciljem ukazivanje na važnost čitanja.

“Slogan ovogodišnje kampanje `Čitajmo zajedno` u okviru koje se organizuju Dani čitanje jeste `Da ne ostanemo bez riječi`. Naša želja je da razvijemo ljubav prema čitanju kod naših učenika, poboljšamo koncetraciju i razvoj ličnosti uopšte. Trudićemo se da ovo druženje postane tradicija”, istakla je Graonićeva.

Ministarstvo prosvjete i kulture Dane čitanja u Srpskoj organizuje prvi put u okviru kampanje “Čitajmo zajedno” kao stalnu aktivnost sa ciljem popularizacije čitanja, književnosti i književnika, te izgradnje književne publike.