U Čelincu prvi “Mini sajam knjiga”

Prvi “Mini sajam knjiga” u Čelincu biće održan u ponedjeljak, 12. oktobra, povodom obilježavanja Dana Narodne biblioteke “Ivo Andrić”.

Ljubiteljima pisane riječi svoja izdanja ili knjige iz svog asortimana predstaviće u Sportskoj dvorani čelinački izdavači “Imprimatur”, Narodna biblioteka “Ivo Andrić” i SPKD “Prosvjeta”, Udruženje strip-autora i obožavalaca stripa “Deveta dimenzija”, te knjižare “Elena” iz Čelinca, “Ramajana” i “Biblioner” iz Banjaluke.

Direktor čelinačke biblioteke Jelena Ivanković rekla je Srni da se ove godine “Miholjdanske kulturne svečanosti” prilagođavaju preporukama zdravstvene struke, koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.

“Prvi put, nakon 22 godine, neće biti dodijeljena ‘Miholjdanska povelja’, kojom biblioteka nagrađuje pojedinca ili kolektiv za izuzetan doprinos u razvoju ili afirmisanju kulturnog stvaralaštva u čelinačkom kraju”, naglasila je Ivankovićeva.

Narodna biblioteka “Ivo Andrić” ove godine obilježava 45 godina postojanja.

“Nastojimo da uspješno afirmišemo kulturno stvaralaštvo u lokalnoj zajednici i čelinačke kulturne stvaraoce. Već četvrt vijeka bavimo se i izdavačkom djelatnošću, objavljeno je i pedesetak knjiga zavičajne tematike, a punih 20 godina izdajemo i mjesečni lokalni informativni list ‘Čelinačke novine'”, dodala je Ivankovićeva, prenosi Mondo portal.

Podršku Narodnoj biblioteci u organizaciji prvog “Mini sajma knjiga” pružila je i Izdavačka kuća “Imprimatur”, a ovo svojevrsno književno druženje na Miholjdan trajaće od 10 do 18 časova, dok će se zvanično otvaranje sajma održati u 11 časova.

Ulaz je slobodan, a knjige će se prodavati po sniženim cijenama.

Posjetiocima će se ponuditi i pokloni, poput besplatne članarine za narednu godinu u Narodnoj biblioteci “Ivo Andrić”, te zanimljive knjige i časopisi.

 

 

Ostavite komentar: