U Banskom dvoru održan koncert “Džez trija”

24.11.2021. | 22:38

Druge večeri “Intajm džez festa” u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci održan je koncert “DŽez trija”.

“DŽez trio”, kojeg čine Per Matisen iz Norveške – bas i kontrabas, Adis Sirbubalo klavir i Amar Češljar iz Sarajeva – bubnjevi, izveo je autorske kompozcije Matisena koje su magičan spoj modernog akustičnog i električnog džeza.

Matisen, takozvani Bas viking, jedan od najtraženijih evropskih basista, bio je gost i prošlogodišnjeg festivala, kada je nastupio sa svojim sastavom – Per “Bas viking” Matisen trio.

Per Matisen je izrazio zadovoljstvo što je festival organizovan u ovom vremenu, te napomenuo da je u Evropi teško naći mjesto gdje može da se nastupa.

“Tako da sam jako zahvalan na ovoj prilici. Srećan sam što su sa mnom na bini večeras bili izvanredni muzičari iz Sarajeva, Adis Sirbubalo i Amar Češljar, stvarno je bilo zadovoljstvo dijeliti muziku sa njima”, dodao je Matisen.

Matisen kaže da potiče iz velike muzičke porodice i da se u njegovoj kući uvijek slušala muzika sa američkog područja, saopšteno je iz Banskog dvora.

U saopštenju se dodaje da će, u skladu sa dobrom praksom brojnih džez festivala u okruženju, kao i prethodnih godina “Intajm džez fest” nakon svake koncertne večeri u Banskom dvoru dobiti svoj “nastavak” – ovaj put u banjalučkom kafeu “Jazavac” u okviru Muzičkog paviljona u Parku Petar Kočić, gdje će od 22.00 časa nastupati banjalučki džez sastav “Kombajn kvaret”, kojem će se u okviru džem sešna pridružiti učesnici festivala.

Sutra je na programu koncert “Bramaks kvintet” – Branko Marković kontrabas, Maks Kočetov saksofon, Stranjiha Banović truba, Andreja Hristić klavir, Aleksandar Cvetković bubnjevi.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je Grad Banjaluka, dok je banka partner Banskog dvora Adiko banka.

 

 

Oznake: Banski dvor, Koncert