U Banjaluci snimljeni prvi kadrovi serije ‘Kosti’

Nakon šest mjeseci priprema, prvi kadrovi serije “Kosti”, projekta koji će se realizovati u koprodukciji Radio-televizije Srbije (RTS) i “Bosonoge produkcije” iz Banjaluke, snimljeni su danas u banjalučkom naselju Nova Varoš.

U naredna tri mjeseca na brojnim lokacijama, uz učešće nekoliko stotina statista, kao i istaknutih lokalnih i regionalnih glumaca, pripremaće se materijali koji će gledaoce, početkom sljedeće godine, prikovati uz televizijske ekrane.

“Kosti” su drugi dio trilogije o Banjaluci i ljudima koji žive u poslijeratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrijednosti.

Nakon velikog regionalnog uspjeha – serije i istoimenog filma “Meso”, kreativni tim, na čelu sa scenaristom Nikolom Pejakovićem, rediteljem Sašom Hajdukovićem, producentkinjom Brankicom Janković te direktorima fotografije Sašom Petkovićem i Draganom Radetićem, ponovo udružuje snage na ovom projektu.

“Radujem se što ćemo u naredna tri mjeseca imati priliku da radimo i stvaramo, te što sam opet dobio šansu da sarađujem s velikim brojem talentovanih i vrijednih ljudi. Nadam se i dobroj sreći na snimanju, jer sam siguran da radimo nešto zaista vrijedno i značajno”, objasnio je reditelj Saša Hajduković.

Prema riječima Brankice Janković, producentkinje serije, produkcijski tim je osmislio i pripremio sve do najsitnijih detalja.

“Izuzetno sam ponosna što smo uspjeli da, u ovim teškim vremenima za kulturu, sakupimo snage i hrabrosti da se okušamo ponovo u ovom izazovnom i velikom produkcijskom poduhvatu, te da ovaj mladi i talentovani tim ljudi ima priliku da stvara u istim uslovima kao njihove kolege u regionu. Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Bujoševiću, cijelom timu RTS s kojim sarađujemo, prije svega na činjenici da su prepoznali naš entuzijazam i omogućili nam da damo priliku mnogim mladim ljudima iz Republike Srpske da pokažu svoje raskošne talente”, navela je Jankovićeva.

“Kosti”, kao i “Meso”, važan su projekat za “Bosonogu produkciju” i za RTS, jer je ovom saradnjom, na konkretan i visokoprofesionalan način, započeta ozbiljna priča o filmskoj industriji u Republici Srpskoj i nastavljena kulturna saradnja Banjaluke i Beograda.

Televizijski poduhvati poput ovih upisali su Banjaluku na filmsku kartu ne samo regiona, nego i svijeta, zbog brojnih nagrada i učešća na festivalima.

 

Izvor.(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar: