U Banjaluci počinju “Dani Vlade S. Miloševića”

U Banjaluci danas počinje 21. manifestacija “Dani Vlade S. Miloševića” u organizaciji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Muzikološkog društva Republike Srpske i u partnerstvu sa “Banskom dvorom – kulturni centar”.

Svečano otvaranje povjereno je združenom Simfonijskom orkestru Akademije umjetnosti i Muzičke škole “Vlado Milošević” Banjaluka.

Iz Akademije je saopšteno da će manifestacija biti završena koncertom kamernog dua koji čine Snježana Pavićević /pikolo/ i Vanja Šćepanović /klavir/ iz Beograda.

“Osim koncerata, predstava i izložbi, i ove godine ćemo imati `Tradiciju na /s/ceni`, edukativne radionice tradicionalnih muzičkih instrumenata na Akademiji umjetnosti. Ovoga puta, masterklas će držati etnomuzikolog Zoran Bogdanović iz Novog Sada, dok su demonstratori i Mitar Jović i Mile Kovjanić”, navode iz Akademije umjetnosti.

Iz Akademije podsjećaju da su svi sadržaji manifestacije koja traje do 20. aprila besplatni za građanstvo.

Manifestacija “Dani Vlade Miloševića” održava se od 2000. godine, a ustanovljena je povodom obilježavanja godišnjice rođenja ovog akademika, kompozitora, etnomuzikologa i pedagoga.

 

 

Ostavite komentar: