U Banjaluci održan 23. Oskar popularnosti

Sinoć je pred oduševljenom banjalučkom publikom održan dvadeset i treći Oskar popularnosti, u organizaciji Queen Estrade.

Na spektakularnom muzičkom show-u nastupile su najveće regionalne zvijezde iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, te je Banjaluka ponovo bila muzički centar regiona.
Najznačajniji izvođači iz svih aktuelnih muzičkih žanrova došli su da pozdrave publiku onako kako najbolje znaju – dobrim pjesmama i fantastičnim nastupima.

🔝💃🕺💥🎯🎉❤️ Banjaluko, hvala za izuzetno veče 👏☀️

Gepostet von Queen Estrada am Mittwoch, 4. März 2020

Veče je počelo nastupom banjalučkog Maskarada benda, koji su na sceni Oskara polpularnosti premijerno izveli svoju prvu autorsku pjesmu, nakon čega su publiku pozdravili mlada Tara Stojanović i Sergej Pajić, koji su dobili Oskare popularnosti u kategoriji teen zvijezda.

Nakon njihovih nastupa, scenu je preuzeo Ibro Bublin koji je proglašen folk otkrićem godine, a nagradu je dobio i crnogorski pop pjevač Danijel Alibabić.

 

Oskara popularnosti dobila je i Džejla Ramović, koja je svojim nastupom oduševila publiku, naročito pripadnike mlađe generacije.

Nagradu za Mashup godine s ponosom su primili Aleksandra & Matrix band, dok je Angellina proglašena otkrićem godine u ženskoj konkurenciji.

Najboljim rock pjevačem proglašen je Đorđe David, dok je njegova koleginica Ivana Peters dobila nagradu za najbolju rock pjevačicu.

Energična Indira Forza svojim je nastupom rasplesala banjalučane i ponijela nagradu za pop album godine, a nakon nje, na sceni Oskara popularnosti nastupile su i Frajle, koje su nagrađene Oskarom za album godine.

Svojim energičnim nastupom scenu je zapalila i Sara Jo, dobitnica Oskara popularnosti u kategoriji alternativne muzike.

Ženski dio publike posebno je obradovao nastup Magla benda, koji je dobio nagradu za pop grupu godine. Veterani Ex-Yu rock scene, grupa Divlje Jagode, dobili su Oskara popularnosti za 40 godina uspješne karijere u rock muzici.

Kralj folk muzike, Mile Kitić, dobitnik je Oskara popularnosti za 40 godina uspješne karijere u folk muzici, a inspirisan fantastičnim reakcijama publike, obećao je solistički koncert u Banjaluci krajem ljeta.

Folk pjevačicom godine iz Bosne i Hercegovine proglašena je Selma Bajrami, dok je Šako Polumenta dobio Oskara popularnosti za folk pjevača godine iz Crne gore.

Banjalučka publika se posebno obradovala nastupu Tijane Bogićević, koja je nagrađena Oskarom popularnosti za pop pjevačicu godine.

Prestižne nagrade dobili su i ljudi “iz sjene”, koji su svojim radom oplemenili karijere brojnih pjevačica i pjevača u regionu – Sara Milutinović, kao kompozitor godine u ženskoj kategoriji i Bane Opačić, kao kompozitor godine u muškoj kategoriji.

Publika je oduševljeno dočekala i nastup Lapsus benda, koji je nagrađen Oskarom za pop grupu godine iz Bosne i Hercegovine. Nagradu za pop pjevača godine odnio je Petar Grašo, koji je svojim nastupom posebno oduševio ženski dio publike.

Mlada Ilma Karahmet dobila je Oskara za pop pjevačicu godine iz Bosne i Hercegovine, dok je Tijana Dapčević nagrađena Oskarom za interpretaciju godine u pop kategoriji.

Nagradu za interpretaciju godine u folk kategoriji dobila je Aleksandra Mladenović, a folk pjevačem godine iz Bosne i Hercegovine proglašen je Amar Gile.

Nagrade za otkriće godine dobili su i mlade youtube senzacije Voyage i Breskvica. Na samom kraju, nagradu za najbolji duet dobili su Emir Đulović i Rada Manojlović, čijim je nastupima završena spektakularna 23. ceremonija dodjele Oskara popularnosti u Banjaluci.

 

(BL PORTAL)

 Ostavite komentar: