U Banjaluci kraj jula u znaku dvotočkaša i rokenrola

Muzički rokenrol spektakl u organizaciji Moto-kluba “Istok”, koji će biti održan od 26. do 28. jula, okupiće brojne bendove i izvođače na više lokacija u Banjaluci.

Nakon potvrđenih nastupa bendova “Epilog”, “Fjužna pruga” uz “Classic rock oktet” i Sanju Zelić, te KOB, na bini 5. banjalučke motorijade nastupiće i bendovi “Metallica tribute” i “Iron Maiden tribute”.

Iako je MK “Istok” ranije najavio gostovanje benda “Opća opasnost”, to se ipak neće desiti zbog, kako su juče saopštili organizatori, pjesme “Vrijeme je za grom” ovog benda, koja, kako smatraju, “širi mržnju i nacionalnu netrpeljivost”.

“Iako bend ‘Opća opasnost’ odavno ne izvodi ovu pjesmu na svojim nastupima, ipak smo odlučili da otkažemo njihovo gostovanje jer se nisu javno ogradili od ovog izdanja”, poručili su organizatori.

Gitarista benda “Fjužna pruga” Dragan Moconja rekao je da se raduje nastupu benda te da će koncert biti odlična prilika da ovaj mladi bend predstavi široj publici svoj autorski rad. Ovaj sastav iz Banjaluke će svoj rad predstaviti publici na tvrđavi Kastel.

“Ovo neće biti obična svirka ‘Fjužne pruge’. Odlučili smo da se upotpunimo oktetom te da naš repertoar zazvuči još šire”, rekao je Moconja za “Nezavisne”.

Muzičar dodaje da je ovo eksperiment benda te da će zvuk gitara pratiti gudački sastav pod nazivom “Classic Rock oktet”.

“Što bi rekao jedan moj prijatelj, lakše je solirati sa 100 violina iza”, dodao je u šali Moconja.

“Fjužna pruga” je novi bend na sceni, čija se priča počela odvijati dosta brzo, a publika ih je isto tako i prihvatila.

“‘Fjužna pruga’ je bend modernog rokenrol zvuka i u tom pravcu namjeravamo da koncipiramo sve naše autorske pjesme”, istakao je Moconja.

Organizatori moto-festa ispred MK “Istok” su najavili da će u Banjaluci tokom ovog događaja biti više od 20 časova žive svirke na više lokacija u gradu.

“Kraj jula biće u znaku bajkera i rokenrola i to u u duhu promovisanja iskonskog uživanja u stilu pravih bajkera, koji cijene iskreno prijateljstvo, kvalitetno druženje i život po jedinstvenom bajkerskom kodu, u kojem dominiraju poštovanje, poštenje i bratstvo, koje ne može da se kupi”, istakli su ispred MK “Istoka”.

Organizatori su najavili da će se od 26. i 28. jula u Banjaluku zaputiti hiljade ljubitelja dvotočkaša iz više od 20 zemalja.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

Ostavite komentar: