Tužna vijest za “svijet kulture”: Glumac u 40. godini izgubio bitku za život

21.04.2021. | 18:25

Glumac Damjan Diklić (40) preminuo je danas, a tužnu vijest objavila je književnica Biljana Srbljanović koja se oprostila od njega.

Iznenada nas je napustio Damjan Diklić (40), glumac, poliglota, svjetski putnik, poznavalac i ljubitelj opere i klasične muzike, kreativno biće, dobar i vjeran drug. Damjan je igrao mnoštvo uloga na francuskom i srpskom jeziku, tečno je govorio makedonski. Uspjeh je, između ostalog, ostvario i u ulogama u predstavi “Joue dans Complicités” koju je, pune četiri godine, igrao u Belgiji i Francuskoj i na turnejama u Italiji i Srbiji, kao i u predstavi “Beogradska trilogija” Teatra levo u Beogradu.
“Damjan je bio duhovit i nježan, pametan i svojeglav, samostalan, avanturista, umjetnik posebne vrste. Njegovim preranim odlaskom izgubili smo iskrenog, hrabrog čovjeka, koga nećemo zaboraviti. Tugujemo danas svi uz Anu, Backa i Janu, uz cijelu porodicu u Francuskoj, Srbiji i Makedoniji, uz njegove prijatelje i poštovaoce, kao ljudi koji smo imali sreću da nam Daki dotakne život. Vidimo se, lijepi druže naš”, napisala je ona na svom Fejbuku, prenosi Blic.

Oznake: Glumac